Caroline falder om på børneværelset: Så gør hendes søn noget helt utroligt

22/5/22 06:32

Henrik Rothenbücher

Caroline og Josh. Foto: Privat
Som forældre kan man hurtigt komme i tanke om mange skrækscenarier - ét af dem må være, at blive syg og falde om, mens man er alene med sine to små børn.

Caroline er mor til Josh på 4 år og hans lillebror Harry på 18 måneder. Hun sad på gulvet i børneværelset og legede med sine to små drenge, den 41-årige mor har diabetes og selvom at hun plejer at have det under kontrol, så gik noget helt galt denne dag.

Det skriver Daily Star.

Pludselig under legen med sine to drenge, får hun pludselig et blackout og kollapser på gulvet i børneværelset - faktisk gik hun i det som kaldes ‘diabetisk koma’ som kan være livstruende.

Lille Josh prøvede at hente noget slik til hans mor, for at se om det kunne hjælpe på det, men han kunne ikke få liv i hende. Så fik den kløgtige lille dreng en ide, som muligvis i dag har reddet hans mors liv. 

Josh ar altid været meget fascineret af legetøjsbiler - især redningskøretøjer.

På en af Josh’ små legetøjs ambulancer stod der ‘112’, så selvom han aldrig før havde prøvet at ringe op fra en telefon, fandt den lille dreng straks sin mors telefon og trykkede nummeret. 

"Mor lukkede øjnene"

Hurtigt blev han stillet igennem til alarmcentralen, hvor han kunne fortælle familiens adresse, og straks blev der sendt en ambulance ud til hjemmet i Telford, Shropshire i England.

“Mor legede med biler og pludselig lukkede hun øjnene og lagde sig ned,” sagde han til personalet, da han kom igennem til alarmcentralen.

Da Caroline igen kom til sig selv, var hun omringet af ambulancereddere - og en masse legetøj. Redderne kunne fortælle hende at hendes søn havde ringet efter dem og at de var kommet for at hjælpe hende. 

Da de ankom til huset fandt de Caroline på børneværelset, omgivet af legetøjsbiler og med hendes mindste søn Josh, som var faldet i søvn hos hende.

Både Caroline og Josh’ far Neil er meget stolte og imponerede af deres lille dreng. Neil som også er Caronlines mand, ankom til hjemmet, hvor det vrimlede med politi og ambulancepersonale - heldigvis kunne en nabo hurtigt fortælle at han ikke skulle bekymre sig, Caroline fik hjælp og det var Josh som havde ringet.

“Hendes øjne lukkede og så faldt hun i søvn, jeg tænkte jeg hellere måtte ringe til doktoren,” fortæller Josh selv om episoden.

Efter hans heltemodige indsats, inviterede det lokale politi ham på besøg på politistationen. Her fik han en grundig rundvisning og fik lov til at prøve bilerne. 

“Han havde en fantastisk dag. De sagde til ham at han var en lille helt og det kan jeg ikke argumentere imod, vi er meget stolte af ham,” siger Caroline.

Josh ved også allerede hvad han vil være når han bliver voksen.

“Jeg havde det så sjovt på politistationen, når jeg bliver voksen vil jeg være politibetjent,” siger den lille helt.

Politikommissæren er meget imponeret over Josh’ evne til at bevare roen, og samtidig tænke hurtigt og ringe til det nummer som var på legetøjs ambulancen. 

Caroline er meget stolt af hendes lille søn. Foto: Privat

Caroline er meget stolt af hendes lille søn. Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Legetøjs ambulancen som gav Josh ideen om at ringe til nummeret. Foto: Privat

Legetøjs ambulancen som gav Josh ideen om at ringe til nummeret. Foto: Privat