De rige lande har ignoreret Italiens coronaforespørgsler: Nu kommer et af Europas fattigste lande til hjælp

Udland
Italien har ikke fået meget hjælp fra Europa. Nu kommer der hjælp fra uventet kant. Foto: Shutterstock
30 læger og sygeplejersker fra Albanien rejste til Italien for at hjælpe i en af landets værste kriser i nyere tid. Det selvom Albaniens egne ressourcer er yderst begrænsede.

Mest læste i dag

I lørdags rejste 30 albanske læger og sygeplejersker til Italien for at hjælpe til i den sundhedskrise, som landet er havnet i. De rejste alle til Lombardiet, der er det hårdeste coronaramte område i Italien. 

Selvom Albanien selv har virussen inde på livet, så har de valgt at række en hjælpende hånd ud til Italien. I Albanien er der 212 bekræftede tilfælde af covid-19 og 10 døde, mens der i Italien er mere end 10.000 døde og tæt på 100.000 bekræftede smittede. Tallene stiger dog eksplosivt i Italien, hvorfor Albanien har valgt at hjælpe deres nabo mod vest. 

"Vi kan godt huske vores venner. Albanien opgiver aldrig sine venner i vanskeligheder. I dag er vi alle italienere og Italien skal vinde denne krig. Også for os, for Europa og for hele verden," udtalte den albanske premierminister Edi Rama i lufthavnen inden han sendte teamet afsted på en mission mod coronavirus. 

"I, modige medlemmer af denne livsvigtige mission mission, forbered jer på en krig, der også er vores," fortsatte Edi Rama. "30 af vores læger og sygeplejersker rejser til Italien i dag. De er ikke mange, og de vil ikke løse kampen mellem den usynlige fjende og de læger, der kæmper på den anden side af havet."

Albanien gestus vækker opsigt i en tid, hvor de fleste rige lande har nok i deres egne sundhedssystemer og derved ikke har ressourcer eller overskud til at hjælpe de værst ramte områder. Udover Albanien har også Tyskland sendt Italien en hjælpende hånd ved at overtage en del af de italienske intensivpatienter. 

I Italien bor der ligeledes omkring 400.000 albanere, der sender penge hjem til deres familier og investerer pengene i Albanien. 

Holdet på 30 læger og sygeplejersker vil være i Lombardiet i en måned. På trods af at have meldt sig frivilligt, betaler Albanien dem og sørger for forsikring. 

 

 

Anbefalet til dig