Det er nu du skal slå til: Hitlers toiletbræt kan blive dit

03/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Liveauctioneers.com
Hvis du er på udkig efter anderledes detaljer til dit hjem - så har du en enestående mulighed for at få noget helt særligt nu.

Mest læste i dag

For mange er det vigtigt med sjove og anderledes detaljer i hjemmet. Møbler eller genstande som skilder sig ud og er unikke, der kan være med til, at sætte det helt rigtige personlige præg på hjemmet. Ofte kan man finde skøre og anderledes ting på loppemarkeder - og nogle gange kan man endda være heldig at falde over noget, der er både gammelt og slidt, men som faktisk er af stor værdi. Og netop sidstnævnte, må man i dén grad sige om Hitlers toiletbræt.

Der ringer nok en klokke hos de fleste, når de hører navnet Adolf Hitler - også på trods af, at han gik bort tilbage i 1945. 

Nu kan du altså få fingrene i Hitlers toiletbræt - for den nette sum på mellem 60-90.000 kroner. Det er nemlig blevet sat til salg.

På auktionssiden liveauctioneers.com er brættet nu blevet sat på auktion, hvor mindstebuddet lyder på 5000 dollars - hvilket svarer til omtrent 31.000 danske kroner. Dog er toiletbrættets værdi vurderet til at ende på mellem 10-15.000 dollars, hvilket svarer til en værdi i omegnen mellem 61.800 og 92.700 danske kroner. 

Hvor satte Hitler sin røv?

Der er dog endnu ikke blevet indgivet nogle bud, på det gamle toiletbræt - som man også må sige har en del patina. 

Foto: Liveauctioneers.com

Brættet kommer fra Adolf Hitlers hjem i Bergdorf. Auktionssiden skriver, at brættet har tilhørt en herre ved navn Ragnvald Borch, som i sin tid var amerikansk soldat. Da Anden Verdenskrig lakkede mod enden og han sammen med andre amerikanere kom til ejendommen, fik de besked på, at de måtte tage hvad de ville have - og man må sige, at Ragnvalds Borch om at tage toiletbrættet med sig, var klogt. Og nu, mange år senere, kan fortjenesten af det særprægede valg snart høstes. 

Det er nemlig hans søn, der nu har sat det til salg. I mange år har toiletbrættet været udstillet i Ragnvald Borchs kælder - men det skal være slut nu. 

En af de andre som var i selskab med Ragnvald da han tog brættet spurgte ham undrende, hvad i alverden han dog skulle med det?

"Hvor tror du Hitler satte sin røv?" havde Ragnvald svaret ham.

Auktionen lukker den 8. februar, så skal du have fingrene i brættet - så er det nu.

 

 

Anbefalet til dig