Dronning Elizabeth giver prins William særlig royal rolle

23/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det er noget som dronning Elizabeth ser meget frem til.

Mest læste i dag

Til maj måned får prins William en helt ny rolle. 

Dronning Elizabeth har nemlig besluttet at give prins William en meget vigtigt ceremoniel rolle, i det britiske kongehus.

Prins William er blevet Lord High Commissioner og skal repræsentere dronningen til den store generalforsamling i den skotske kirke, Church of Scotland. 

Det skriver Hello Magazine. 

Lord High Commissioner's rolle ved mødet, består i at være et symbol på det stærke bånd der er mellem stat og kirke. Det er en meget gammel tradition. 

Derudover skla han også åbne og lukke mødet, samt derefter rapportere til dronning Elizabeth. 

Traditionen tro, skal prins William bo i Palace of Holyroodhouse i Wdinburgh.

Også prins Charles, Williams far, samt andre kongelige familiemedlemmer har tidligere haft rollen.

Stort savn 

Nu er det et år siden, at Harry og Meghan forlod det britiske kongehus - i første omgang "på prøve" for et år. Men for ikke længe siden meddelte parret, at de altså ikke vil vende tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske Kongehus. 

For få uger siden, rullede det storslåede interview med Harry og Meghan, som Oprah Winfrey står bag, over skærmen. Det har i den grad trukket overskrifter i medierne verden over - og det har været en turbulent tid for det britiske Kongehus, der måtte forholde sig til Harry og Meghans udtalelser om racisme og intet ønske fra kongehusets side om, at hjælpe en selvmordstruet Meghan.

Men på trods af, at luften angiveligt har været kølig mellem Harry og William - så er der et stort savn hos prins William. Han savner nemlig sin lillebror.

"Da han først kom over vreden, hvordan tingene skete, så mærkede han sin brors fravær," lyder det fra en kilde tæt på. Det skriver Sunday Times.

"De delte alting i deres liv, kontor, en fond, møder sammen de fleste dage og der var meget sjov undervejs. Det vil han savne for evigt," tilføjer kilden, som ikke ønsker at stå frem med navn.

Secret Hitler

Secret Hitler er et selskabsspil, der finder sted i Tyskland i 1930'erne. Køb spillet her.