Elever styrer skolebus i sikkerhed, efter chauffør kollapser bag rattet

17/3/22 17:00

Mathias Busekist

Foto: Topsham Police
Fjorten elever var ombord på det tidspunkt.

Eleverne, der kørte i en skolebus i Topsham mandag morgen, måtte styre bussen i sikkerhed, efter at den 77-årige mandlige chauffør kollapsede ved rattet.

"Jeg må med stor sorg informere, at Arthur McDougall, vores buschauffør, som blev transporteret til hospitalet i morges, er afgået ved døden."

"Vi sender vores varmeste tanker til Arthur's familie, venner og kolleger. Det er en meget vanskelig nyhed at dele og bearbejde," skriver Robert J. Lucy i et opslag på Facebook.

Ifølge Press Herald vil distriktet stille resourcer til rådighed for at støtte de sørgende elever og ansatte.

Tog sagen i egen hånd

Topsham Politi fortæller, at der var 14 elever fra mellemskolen og gymnasiet om bord, da McDougall kollapsede ved rattet omkring kl. 7.30 om morgenen.

Politichef Marc Hagan sagde i et telefoninterview, at han fik at vide, at det var to brødre, der greb ind og styrede bussen ud til vejsiden og bremsede, mens en tredje forsøgte at yde førstehjælp. 

Der var også mindst én elev, der ringede 112, mens flere andre elever steg ud af skolebussen for at forsøge at vinke den forbipasserende trafik ind for at hjælpe.

Chaufføren blev i første omgang transporteret til Mid Coast Hospital i Brunswick, inden han blev fløjet med LifeFlight-helikopter til Maine Medical Center i Portland.

Elever storroses

Takket være den hurtige tankegang og de modige handlinger fra eleverne om bord kom ingen alvorligt til skade.

"Vi vil gerne takke, og anerkende, alle de der tog bevidste skridt for at redde liv i dag morges. Fra de elever der hjalp med at styre bussen og få den til at stoppe, de elever der forlod bussen og vinkede efter hjælp fra trafikken og ringede efter ambulancen, de forbipasserende der stoppede og prøvede at hjælpe, til de første ankomne politifolk, der begyndte at yde førstehjælp for at forsøge at redde chaufførens liv," sagde Hagan.

Eleverne i bussen var på vej til undervisning på Mt. Ararat High School og Mt. Ararat Middle School.

En anden bus kom og transporterede eleverne til deres timer.