Er kuren mod coronavirus fundet? De første patienter er allerede blevet behandlet

Udland
Er kuren fundet? Foto: Shutterstock
Der er ikke mange positive corona-nyheder, men der blæser alligevel en positiv vind fra Australien.

Lige nu læser andre også

Det er åbenbart fra Australien, de gode nyheder skal komme. I weekenden kunne australske forskere afsløre, at de allerede havde en vaccine på vej og nu fortæller det største australske medie news.com.au, at der potentielt er en kur på vej fra Australien.

Ifølge mediet er de første patienter med positive virustests allerede blevet behandlet med den nye kur, hvilket ifølge forskerne er gået rigtig godt. 

Nu er forskerne klar til at brede medikamenterne ud til større kliniske forsøg. De håber på at få patienter tilmeldt landsdækkende forsøg allerede inden udgangen af marts måned. 

Det er professor David Patterson, der har fortalt de positive nyheder til news.au.com. I reagensglas udsletter medikamenterne coronavirussen, og de første tests på mennesker har resulteret i, at virus er blevet udryddet. 

Professoren mener at man sagtens kan kalde de nye medikamenter for en 'kur'. 

”Det er en potentielt effektiv behandling,” siger han til det australske medie. "Patienter har ingen levedygtig coronavirus i deres system efter afslutningen af ​​behandlingen."

Medikamenterne og dermed den nye 'kur' er allerede registreret og tilgængelig i Australien.

”Hvad vi vil gennemføre et klinisk forsøg i hele Australien på 50 hospitaler, og her vil vi sammenligne et lægemiddel mod et andet lægemiddel og sidst som en kombinationen af ​​de to lægemidler,” fortæller professor Patterson.

De to medikamenter, som 'kuren' består af, har allerede været brugt i kinesiske forsøg. Også her har de haft en positiv effekt. Professoren fortæller til det australske medier, at problemerne med de kinesiske data var, at de ikke var indsamlet under kontrollerede forhold.

De to medikamenter er henholdsvis en gængs anti-HIV-medicin og en malariamedicin.

Anti-HIV-medicinen bliver typisk solgt under navnet Kaletra og er godkendt i USA, Europa og Australien, skriver Daily Mail.

 

 

 

Anbefalet til dig