Familiemedlemmer fra Storbritanniens rigeste familie i fængsel for at udnytte indisk personale

Udland
Foto: T. Schneider / Shutterstock.com
Foto: T. Schneider / Shutterstock.com
Fire familiemedlemmer er blevet fængslet.

Mest læste i dag

I en overraskende og dramatisk retssag i Genève er fire medlemmer af Storbritanniens rigeste familie, Hinduja-klanen, blevet idømt fængselsstraffe for at udnytte deres indiske tjenestefolk i deres palæ i Schweiz.

Det skriver The Guardian.

Retssalen ventede i spænding, da dommen faldt, og sagen har kastet et skarpt lys på forholdene for ansatte i de ultrariges hjem.

Prakash Hinduja, hans kone Kamal, deres søn Ajay og hans kone Namrata, blev fundet skyldige i at underbetale deres tjenestefolk og begrænse deres frihed i en sådan grad, at det næsten lignede slaveri. 

Mens familien selv var fraværende under retssagen, stod anklagerne knivskarpt: underbetaling, beslaglæggelse af pas og ulovlig tilbageholdelse.

Anklager Yves Bertossa krævede hårde straffe og anklagede familien for at "profitere på verdens elendighed." Han afslørede, at de ansatte blev betalt mellem 220 og 400 schweiziske franc om måneden – langt under den schweiziske mindsteløn.

"De udnytter verdens elendighed," sagde Yves Bertossa i retten.

Hinduja-familiens forsvarere forsøgte at male et andet billede. De hævdede, at de tre tjenestefolk modtog mange fordele og var taknemmelige for det bedre liv, familien havde givet dem. 

Forsvarer Robert Assael påpegede, at ingen blev snydt for deres løn, og beskrev anklagerne som "overdrevne."

Sagen har udløst en bølge af reaktioner. På den ene side er der dem, der ser dommen som en sejr for retfærdighed og en nødvendig påmindelse om, at selv de rigeste ikke er hævet over loven. På den anden side er der dem, som mener, at retssagen var et eksempel på social retfærdighed, der gik for vidt.

Med deres formue på anslået £37 milliarder og interesser i olie, gas, bankvæsen og sundhedspleje, er Hinduja Group en global mastodont.

Anbefalet til dig