Finder endnu en ny corona-variant: "Et meget betydeligt problem"

04/1/21 09:35

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Den nye coronavariant er opstået i Afrika. Den beskrives som mere smitsom end den britiske.

Mandag mødes coronafølgegruppen med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). 

Et af mødets omdrejningspunkter bliver den nye britiske coronavariant, der lige nu spreder bekymring i flere lande. Varianter ser hverken ud til at være mere dødelig eller give et værre sygdomsforløb. 

Den smitter dog noget mere end den gængse coronavariant, og det har vakt bekymring. 

Verden over vaccineres der lige nu, men arbejdet er først lige gået i gang, derfor venter der fortsat en del måneder, hvor smitten skal holdes under kontrol, så landenes sundhedsvæsener ikke bukker under. 

Dette arbejde truer den nye variant, derfor skal de danskere politikere mødes og diskutere det nyeste data, fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke tidligere mandag i et opslag på Facebook. Få timer inden mødet går i gang fortæller nyhedsbureauet Reuters om endnu en ny coronavariant. Denne gang er stammer den nye virusstamme fra Afrika. 

"Et meget betydeligt problem"

Det er virussers natur, at de muterer sig. Sådan hænger det sammen. 

Tidligere i epimdeien er det blevet beskrevet som et rul med en terning, hvor virussen enten bliver stærkere eller svagere. Det har man blandt set i den danske minkmutation og den nuværende britiske variant, der smitter mere end den gængse. 

Nu advarer Storbritaniens sundhedsminister Matt Hancock dog mod endnu en ny variant. Det fortæller Reuters. 

Den nye variant er blevet identificeret i Sydafrika. Ifølge Reuters er denne variant endnu mere smitsom end den britiske variant, der lige nu skaber bekymring i Danmark og andre lande. 

Sundhedsminister Matt Hancock kalder den nye sydafrikanske variant "et meget betydeligt problem".