Statistikker viser, at cirka 85 procent af mænd vil blive ramt af hårtab, som kaldes i medicinsk terminologi for alopeci, på et tidspunkt i deres liv.
For kvinder anslås det, at omkring 40 procent vil opleve mærkbart hårtab.
Mens nogle mennesker omfavner udseendet, så er der mange, der forsøger at genvinde hårpragten.
Det kan dog være fortid ifølge forskere.
Forskere fra University of California, Riverside har nemlig gjort en ny opdagelse, der kan betyde, at vi er tættere på en kur mod skaldethed end nogensinde før. Det viser sig nemlig, at et enkelt kemikalie er den væsentligste årsag til, at celler i hårsækken dør.
Det skriver LADbible.
Håbet er, at dette kan vendes for at behandle skaldethed og også hele sår.
Som sagt af UC Riversides matematiske biolog og studiemedforfatter Qixuan Wang: "I science fiction, når karakterer heler hurtigt fra skader, er tanken, at stamceller tillod det.
I det virkelige liv bringer vores nye forskning os tættere på at forstå stamcelleadfærd, så vi kan kontrollere den og fremme sårheling."
Undersøgelsen, der er beskrevet detaljeret i en nylig artikel i Biophysical Journal, beskriver, hvordan holdet af forskere besluttede at fokusere på hårsækkene, da de er det eneste organ hos mennesker, der regenererer automatisk og regelmæssigt, selvom de ikke er blevet såret.
Det, de opdagede, er, at en type protein ved navn TGF-beta styrer, hvordan celler i folliklerne inklusive stamceller deler sig og danner nye eller dør ud.
Wang tilføjede: "TGF-beta har to modsatte roller. Det hjælper med at aktivere nogle hårsækkeceller til at producere nyt liv."
Der er dog stadig et stykke vej endnu, inden en potentiel kur mod skaldethed kommer på markedet.
Forskere bag undersøgelsen har dog udtalt, at det kan være muligt at aktivere follikel stamceller og stimulere hårvækst, hvis der forskes mere i, hvordan TGF-beta kommunikerer med andre gener og fremmer celledeling.
Wang konkluderede: "Potentielt kan vores arbejde hjælpe mennesker, der lider af en række forskellige problemer."
Hvor langt ude i fremtiden det er, får vi dog intet svar på.