Kaos i lufthavn: Familie ville have atypisk souvenir med hjem

29/4/22 16:32

Mathias Busekist

Foto: CEN
Passagerer i en lufthavn i Israel blev sendt på flugt, efter at en familie forsøgte at gå om bord på deres fly hjem med en ueksploderet artilleri granat.

Det er slet ikke ualmindeligt at have lyst til at købe souvenirs med hjem fra ferien for at mindes din rejse, men de fleste holder sig umiddelbart til købte ting som t-shirts og magneter eller måske noget mere simpelt som en muslingeskal fra stranden.

Uanset hvad, så holder man sig typisk til sjove ting og sager, hvilket en familie, der var involveret i en meget særlig hændelse, ikke havde lyst til, da de i stedet ønskede at bringe et mere unikt samtaleemne med sig hjem fra deres rejse til Golan Heights. 

Foto: CEN

Foto: CEN

Familien, der ikke er blevet navngivet, men som siges at være amerikanere, ankom til Ben Gurion International Airport den 28. april, klar til at vende hjem efter at have besøgt den israelsk region.

Og enhver, der nogensinde er blevet stoppet i sikkerhedskontrollen for at have en glemt neglesaks i tasken, ved, at der ikke er meget, der kommer forbi de bagagescannere, der findes i lufthavne verden over.

Men denne gang var der umiddelbart ikke brug for scanneren, da den bombe, som familien forsøgte at få med hjem, ikke var til at overse.

Foto: CEN

Foto: CEN

"Da de skulle tjekke deres bagage ind, viste de den til sikkerhedsvagterne. Da de så, det var et granatstykke, blev det meddelt, at området skulle evakueres."

Passagererne i lufthavnen blev opfordret til at evakuere området langsomt, men på et øjeblik blev alle paniske og der opstod kaos.

En 32-årig israelsk mand, der befandt sig i lufthavnen på det tidspunkt, måtte køres til behandling på hospitalet, efter at han under panikken var kravlet op på et bagagebånd og var faldet ned.

"Der var en masse råben. Jeg følte bare, at jeg var nødt til at løbe for mit liv," udtaler han over for lokale medier ifølge Unilad

Efter en kort undersøgelse blev det fastslået, at der ikke var nogen fare, og den amerikanske familie kunne boarde deres fly som planlagt.

Deres souvenir blev dog konfiskeret, hvorfor de måtte stige ombord uden.