Katten Arthur mindes efter heltemodig indsats: Redder familiens børn fra giftig slange

19/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Facebook/ Animal Emergency Service
En sand firbenet helt mistede livet, efter den reddede familiens børn.

Mest læste i dag

En hyggelig stund i haven, udviklede sig til et sandt mareridt og en familie mistede sin elskede kat. Nu hylder en australsk dyreklinik katten Arthur, som med sin heltemodige indsats reddede familiens børn, fra en slange af arten eastern brown snake. 

Slangen er på top 10-listen over verdens farligste slanger og den havde altså fundet vej ind i familiens baghave.

Familiens to små børn legede i haven og opdagede ikke den giftige slange, der havde sat kursen mod dem - men det gjorde Arthur heldigvis. Den modige lille kat angreb straks slangen og dræbte den. Det skriver Animal Emergency Service i et Facebook-opslag.

Desværre kom Arthur ikke helt uskadt fra den voldsomme episode. 

Et hjerteskærende farvel

"I kaosset omkring at få børnene ud af haven, så ingen et decideret bid, men Arthur kollapsede - men kom hurtigt på benene igen," skriver dyrehospitalet, som også understreger at når dyr kollapser efter mødet med en slange, så er det typisk et tegn på, at de er blevet bidt.

Morgenen efter fandt Arthurts familie ham endnu en gang helt kollapset - og denne gang stod det klart, at det var langt værre. Den lille kat kunne slet ikke komme på benene. Hans familie hastede afsted med ham til dyrehospitalet, hvor dyrlægerne desværre måtte meddele, at der ikke var mere de kunne gøre for den lille kat.

Familien er helt knust over tabet af deres heltemodige kat - som de også er evigt taknemlig, fordi han reddede familiens to små børn.

Arthur var også en vellidt gæst på dyrehospitalet, som kendte ham i forvejen. Han havde nemlig været forbi kort inden den fatale dag i haven.

"Hvil i fred Arthur, vores lille helt," slutter dyreklinikken deres opslag af.

Herunder kan du se hele dyrehospitalets opslag: