Kina frygter anden corona-bølge

Kina frygter anden corona-bølge. Foto: Shutterstock

Det seneste døgn er der registreret 61 nye tilfælde af coronavirus i Kina. Det oplyser Kinas Nationale Sundhedskommission.

De 61 tilfælde af coronavirus er det højeste antal på et døgn siden april. Det får flere instanser til at frygte, at der kan være en anden bølge på vej i Kina.

De nye tilfælde er primært isoleret til tre forskellige regioner. Det skaber et højere smittetryk lokalt og omverdenen venter spændt på, hvorledes den kinesiske respons på de nye tilfælde vil være.

Læs også

Skulle have været aflivet - Nu går hun viralt som kænguru

Smittetilfældene er fordelt på 57 personer, der er smittet indenfor Kinas grænser, mens fire har taget smitten med sig ind til landet fra rejser til udlandet. Det er endnu en indikator på, at smittetrykket stiger i landet.

Det er særligt i den fjerntliggende region Xinjiang i det nordvestlige Kina, der er meldt om mange nye smittetilfælde. Allerede i midten af juli begyndte smitten i regionen at sprede sig. Her var et pludseligt udbrud af sygdommen i hovedstaden Urumqi.

Derudover er 14 af tilfældene blevet opdaget i den nordøstlige provins Liaoning. Her startede udbruddet i sidste uge i byen Dalian.

I naboprovinsen Jilin, der ligger nær den nordkoreanske grænse, er der registreret to nye tilfælde af coronavirus. Det er første tilfælde af virus i regionen siden maj.

De 61 tilfælde af coronavirus er det højeste antal nye registrerede tilfælde siden 14. april, hvor Kina registrerede 89 tilfælde.

Læs også

Breaking: Prins Joachim indlagt med blodprop i hjernen