Kongehuset bekræfter: Ikke sket i 33 år

03/12/20 10:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er det bekræftet, at i år bliver helt anderledes.

Julen bliver anderledes for os alle sammen i år - også for dronningen. Faktisk bryder dronning Elizabeth en tradition i år, som der ellers har været holdt ved i intet mindre end 33 år. 

Det britiske kongehus har nemlig netop bekræftet, at julen i år afholdes helt anderledes end den plejer. Det skriver Mirror.

Hver jul plejer 94-årige dronning Elizabeth og hendes mand, 99-årige prins Philip, at samle familien i Sandringham House i Norfolk. Men sådan bliver det ikke i år.  

Det betyder at dronning Elizabeth for første gang i 33 år, ikke skal holde jul som hun plejer.

Holder kontakt via nettet

I år vil julen blive holdt på Windsor Castle. Her har parret boet siden marts, hvor coronavirussen tvang verden til at lukke ned. Derfor fejrer det royale par også julen sammen, blot de to. 

I stedet vil dronningen holde kontakten med sine familiemedlemmer via zoom.

En kilde tæt på kongehuset oplyser, at dronningen ønsker at være et godt forbillede og derfor har ændret på julens traditioner. Det betyder også at den traditionelle tur i kirke, er skippet. 

“Dronningen er ekstremt opmærksom på den forsigtighed, som vi skal udvise under krisen - og juletiden er ikke anderledes,” lyder ordene fra kilden.

Kilden fortæller også, at dronning Elizabeth og prins Philip er tilfredse med at fejre en anderledes jul i år - men at de, som alle andre, håber at verden er mere tilbage ved normalen næste år.