Kvinde købte tallerkener i genbrugsbutik for 40 kroner: Fik et chok, da hun opdagede deres sande værdi

17/03/2024

Henrik Rothenbücher

Foto: TikTok
En 36-årig kvinde købte en række tallerkener i en genbrugsbutik for 40 kroner. Det viste sig, at de var langt mere værd.

Mest læste i dag

Da Nancy Cavaliere købte en række tallerkener for cirka 40 kroner i sin lokal genbrugsbutik, havde hun en fornemmelse af at have gjort et godt køb. Men hun anede ikke, hvor meget de unikke tallerkener i virkeligheden var værd. 

Nancy flyttede fra Italien til New York, da hun var otte år gammel. Efter at være blevet gift i 2014, begyndte hun at handle i genbrugsbutikker, da hun skulle møblere sin lejlighed. 

Hun købte blandt andet service, møbler og nips i lokale genbrugsbutikker. Én dag ramte hun dog plet, da hun faldt over et sæt tallerkener, der kostede lidt over 40 kroner. Det viste sig nemlig at være unikke kunstværker lavet af en af tidens mest berømte kunstnere. 

"Jeg faldt over tallerkenerne under min daglige tur til butikken. På vej ud lagde jeg mærke til, at der var kommet nyt porcelæn på hylderne. Min første reaktion var, at de ville se fantastiske ud på bordet, men så vendte jeg dem og så Picasso-mærket," sagde Nancy til Newsweek

"Jeg flippede ud.  Jeg vidste ikke, hvad jeg havde i hænderne, men jeg vidste, at det kunne være mange penge værd. Så jeg købte dem og løb tilbage til mit kontor." 

Foto: TikTok

Da hun vendte tilbage til sit kontor, begyndte hun at søge rundt på nettet. Her gik det op for hende, at hun havde gjort et rigtig godt køb. 

"Jeg begyndte med at lede på Google og fandt frem til serien, datoen for, hvornår de blevet lavet, og stort set historien bag Picassos keramiske linje," sagde hun. 

Den spanske maler, billedhugger og keramiker Pablo Picasso er uden tvivl en af tidens mest berømte kunstnere. Ved siden af sine berømte abstrakte malerier, skabte han også en lang række andre kunstværker. 

Blandt andet designede han hele 633 keramiske værker i perioden fra 1947 til 1971. Dette omfattede alt fra tallerkener til mere komplekse kander og vaser. 

Foto: TikTok

Nancy besluttede sig for at henvende sig til et auktionshus, hvor hun fik sine tallerkener verificeret af en ekspert. Her blev det vurderet, at hun kunne sælge hver tallerken for mellem 20.800 og 34.700 kroner. 

"Det føltes som en vanvittig sum penge på det tidspunkt. Men det blev endnu vildere, da auktionen blev igangsat, og prisen begyndte at stige," fortalte hun. 

Hun kunne sidde og følge med, da prisen for hendes tallerkener steg og steg. Til sidst endte prisen for en af Picasso-tallerkenerne med at lyde på 16.000 dollars, hvilket svarer til omtrent 110.000 kroner. 

"Det var helt vildt. Jeg fulgte auktionen fra mit kontor, mens jeg skreg," fortsatte hun. 

Picasso er i dag en af de mest anerkendte kunstnere i verden. Derudover er hans værker blandt de mest indbringende i hele verden. Nogle af hans værker er blevet solgt for op mod 179 millioner dollars, hvilket svarer til 1,2 milliarder kroner. 

Efter den succesfulde auktion, besluttede Nancy sig for at investere sine penge. Efterfølgende har hun desuden kun fået endnu mere motivation til at gå på jagt i genbrugsbutikker. 

"Hele mit hjem er fyldt med værdifulde fund fra genbrugsbutikker. Alt er penge værd og har en fed historie," sagde hun. 

For et stykke tid siden lykkedes det hende også at finde en jumpsuit fra Alexander McQueens anden kollektion. Hun købte den for cirka 140 kroner, og solgte den senere for næsten 60.000 kroner. 

Anbefalet til dig