Kvinde opdagede skjult hemmelighed om jobbet, hun søgte: Så bad hun om dobbelt løn

13/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: YouTube / OBS: Genrefoto
Først langt inde i jobsamtalen gik det op for kvinden, hvad det var, hun var ved at sige ja til.

Mest læste i dag

Jobsamtaler kan være en udfordrende affære, hvor både virksomheder og ansøgere i fællesskab forsøger at finde den rette aftale og balance.

Det er vigtigt, at man som ansøger står op for sig selv, og det har en kvinde gjort på bemærkelsesværdig vis, da hun bad om dobbelt løn.

Det skriver The Mirror

En kvinde var taget til jobsamtale, og hun tænkte fra start af, at hun havde gode chancer, da hun har været inden for sit fagområde i et årtier.

Til samtalen opdagede hun dog en stor hemmelighed om stillingen, der førte til, at hun med det samme bad om dobbelt løn.

Den uventede drejning kom, da hun under samtalen fik at vide, at jobbet indebar ‘næsten konstante internationale rejser’, hvilket må siges at være en ganske væsentlig detalje.

Dette chokerede kvinden, der med rette bemærkede, at de hyppige rejser og den deraf følgende tidsforbrug ville reducere hendes timeløn til næsten ingenting - og derfor bad hun om dobbelt løn på stedet. 

Arbejdsgiveren forsøgte at overbevise hende om, at hendes anmodning var urealistisk, men kvinden holdt fast og hævdede endda, at firmaet havde givet urigtige oplysninger til hende og andre kandidater om jobbet.

Delte hele historien

Hun valgte at dele den bizarre episode på internettet, hvor hun tilmed forklarede detaljer omkring samtalen:

“Med min omfattende erfaring og personlige økonomiske stabilitet søger jeg en rolle med reduceret stress. Ingen afhængigheder, ingen store bolig- eller bilomkostninger. På papiret ville dette job have betydet mindre stress, ikke en lønnedgang.”

“Så til jobsamtalen. Jeg kan fortælle, at de elskede mine kvalifikationer, men de gjorde deres bedste for at bagatellisere dem, så de ikke skal betale mig, hvad jeg er værd. Så forklarede de, at det næsten udelukkende er internationale rejser. Jeg forklarer dem, at jeg har det fint med det, men jeg ved, at det kan være stressende, og det betyder, at min løn per time falder til næsten ingenting. Så jeg forklarede, at jeg ville kræve det dobbelte af, hvad deres maks angivne løn for stillingen var.”

"De så chokerede ud og opførte sig, som om jeg var urimelig. Jeg sagde: ‘Jeg bekymrer mig også om andre ting (end penge, red.), men da I ikke fortalte mig, at det var 75 procent rejser, før vi var næsten færdig med interviewet. Jeg har nu ingen grund til at tro, at I er ærlig overfor mig om noget andet vedrørende denne stilling eller denne virksomhed.'

“Så svarede en af dem: 'Nå, folk er ikke interesserede, hvis vi fortæller dem det på forhånd', hvortil jeg svarede: 'Det er en dejlig måde at retfærdiggøre at lyve på, så du kan sove om natten. Bring folk ind, få dem investeret, og så ændre aftalen. Hvilket er fint. Du vil lave en ændring i aftalen, så jeg vil også have en ændring. Take it or leave it.'”

Sådan var ordene der afsluttede samtalen, og det fremgår ikke fra det britiske medie, hvordan det rent faktisk endte.

Anbefalet til dig