Læge i skarp kritik af model: Nej, at drikke sæd redder dig ikke fra coronavirus

20/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Tracey Kiss bliver skarpt kritiseret for sin udtalelser. Foto: Tracey Kiss / Instagram.com
En 32-årig personlig træner påstår, at sæd hjælper mod coronavirus. Læger tager skarpt afstand til hendes råd.

Mest læste i dag

Langt de fleste af os vasker hændere lidt oftere i disse dage. Måske har vi også fået håndspritten ind i rutinen som et våben mod coronasmitten. En sundhedsblogger påstår nu, at hun har fundet en ny måde at bekæmpe virussen på - ved at drikke sæd. 

Det er den 32-årige personlige træner og Instagram-model Tracey Kiss, som påtænker at indtage sin kærestes sæd hver eneste dag, da hun mener, at det styrker hendes modstandskraft mod virussen. Tracey fortæller til avisen The Sun, at hun enten vil indtage væske "direkte" eller som en del af en smoothie, der skal hjælpe hende gnenem pandemien.

Til dagligt arbejder Tracey Kiss som personlig træner. Nu fortæller hun, at hun mener, at sæd er fyldt med c-vitamin, calcium og magnesium. Det mener hun vil hjælpe folk med at holde sig sunde, imens virussen gør sit indtog i lande verden over.  

Hun mener ikke, at folk burde hamstre pasta. Istedet burde de kigge på, hvad de kommer i deres krop og overveje sæd. 

"Det er naturens eget multivitamin. Det er lige der, det er naturligt og det er gratis," siger Tracey Kiss til The Sun, inden hun fortsætter:

"Det har alt, hvad du har behov for i en daglig dosis. Det er virkeligt blevet en helt almindelig del af mit liv. Det (sæden, red.) indeholder en masse næringsstoffer, vitaminer og mineraler." 

Læger tager SKARPT afstand

Flere læger har allerede karaktiseret Tracey Kiss' coronaråd som "ekstremt bekymrende". De tager skarpt afstand til den personlige træner. 

Som Dr. Sarah Jarvis formulerer det over for The Sun:

"Der er hundredvis af myter derude om, hvordan du kan beskytte dig mod COVID-19. De fleste af dem er netop det - myter. Ideen om at drikke sæd har ikke bare det mindste videnskab bag sig og er helt ærligt ekstremt bekymrende."

Udover at sæd ikke virker mod coronavirus, så risikerer man også at få kønssygdomme, hvis man drikker det - enten rent eller i en smoothie. 

Istedet fortæller Sarah Jarvis, at man bør benytte sig af grundig og hyppig håndvask, håndsprit og så vidt muligt undgå kontakt med andre mennesker, så dæmpes smitten mest muligt. Derudover kommer hun med en indtrængende bøn til folk, som bliver præsenterer for mirakuløse corona-kure på de sociale medier. 

"Vær venlig ikke at lytte til det vrøvl."

 

Anbefalet til dig