Lægerne fortalte kvinde, at hun bare fik 'angstanfald': Det viste sig at være noget meget mere alvorligt

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ung kvinde er blevet diagnosticeret med en uhelbredelig hjernesvulst, efter at læger oprindeligt afviste hendes symptomer som panikanfald.

Lige nu læser andre også

Den 27-årige Jessie-Mae Lambert fra Nottingham begyndte at opleve mærkelige fornemmelser og synsforstyrrelser, som hendes læge tilskrev angst.

Men det var først, da hendes mor genkendte disse episoder som epileptiske anfald og krævede, at Jessie blev henvist til hospitalet, at der blev fundet en hjernesvulst. Det skriver New York Post.

Jessie gennemgik en seks timer lang operation på Nottingham Queen’s Medical Centre for at fjerne så meget af svulsten som muligt. På grund af svulstens placering oven på arterier kunne kun 40 procent fjernes. Den resterende del af svulsten må overvåges resten af hendes liv.

"Det begyndte sidste oktober med episoder, hvor jeg følte mig ude af mig selv. Lægen sagde, det var angstanfald, og gav mig angstmedicin. Men da det skete foran min mor, indså hun, at det var anfald, og hun tog mig tilbage til lægen," sagde Jessie.

"Jeg ringede hver dag for at få en aftale og lærte personalet at kende på fornavn. I april fik jeg endelig en tid, og MR-scanningen afslørede svulsten," forklarede hun sin frustrationen ved at kæmpe for at få en henvisning til en MR-scanning.

Hendes onkolog forklarede hende om fundet af svulsten, da hun endelig fik udført sin scanning, hvilket udløste panik.

"Det var frygteligt at se min mors reaktion - hun var knust. Jeg har måttet lære at acceptere, at ikke alle er heldige," sagde hun.

Specialister besluttede at fjerne en del af svulsten, men advarede om risici, herunder muligheden for slagtilfælde under operationen. Operationen lykkedes, og Jessie kunne tage hjem dagen efter, men blev senere genindlagt med en infektion og måtte behandles med intravenøs antibiotika i en uge.

Efter operationen fulgte seks ugers daglig strålebehandling på Nottingham City Hospital.

"Min mor har været fantastisk, og mine venner tog fri fra arbejde for at køre mig til hospitalet. Strålebehandlingen var hård og medførte, som advaret, en tilbagevenden af epilepsi," sagde hun.

Jessie har valgt at dokumentere sin behandling på det sociale medie TikTok for at skabe opmærksomhed om symptomer og hjælpe andre.

"Jeg er blevet kontaktet af mange unge kvinder, der føler, de ikke bliver taget seriøst - præcis som jeg gjorde. Derfor deler jeg min historie. Du skal stole på din krop og blive ved med at presse på," har hun forklaret.

Fremtiden med usikkerhed Jessie ved, at hun aldrig kan blive helbredt, og vil være nødt til at få udført regelmæssige scanninger resten af livet.

"Det er skræmmende at skulle vente på gode eller dårlige nyheder resten af mit liv. Men jeg nægter at lade det slå mig ud. Jeg har klaret hjernekirurgi, infektion og strålebehandling - og jeg vil blive ved med at kæmpe," sagde hun.

En uventet støtte Jessie planlægger nu at tage til Italien for at heppe på en kvinde, Phoebe Collier, der har planer om at løbe et maraton for at samle penge til forskning i hjernekræft.

"Jeg har aldrig mødt Phoebe, men hun har allerede samlet over 1.300 pund ind. Det er overvældende at se hendes støtte," sagde hun.

Jessie håber også at vende tilbage til sit arbejde, selvom det til en start kun vil være muligt at arbejde en dag om ugen.

"Min arbejdsplads har været utroligt støttende og behandlet mig som en del af familien. Jeg savner arbejdet og ønsker at få noget normalitet tilbage i mit liv," sagde hun.

"Jeg har overvundet så meget allerede, og jeg er fast besluttet på at fortsætte kampen."

Anbefalet til dig