Michael blev fanget i pukkelhval: "Jeg kunne ikke begribe, at jeg kom ud af det i live"

Foto: Twitter

Det startede som en helt almindelig dag - men pludselig befandt Michael sig inde i munden på en sulten pukkelhval.

Michael Packards arbejde at dykke. Han dykker primært efter hummere og er vant til at begå sig langt under havets overflade. I fredags startede arbejdsdagen helt almindeligt ud - Michael hoppede ned under vandets overflade og satte kursen mod havbunden. 

Det var ud for kysten i Provincetown ved Cape Cod i den amerikanske stat Massachusetts, at han hoppede i vandet. 

Men fredag ventede der hummerfiskeren en oplevelsen han aldrig vil glemme - og som man ikke ligefrem hører om hverdag. I 40 år har han dykket og aldrig oplevede noget lignende. 

Læs også

Mor rystet over skoles løsning: Mia skal spise alene

Til WBZ-TV News fortæller han, at kort efter han var hoppet i vandet kunne han mærke et stort "bump" og så blev alt mørkt. 

Først frygtede han, at han var blevet angrebet af en haj. 

"Men så mærkede jeg rundt om mig og jeg indså at der ikke var nogle tænder. Så gik det op for mig: "Oh my God jeg er i en hvals mund og den prøver at sluge mig," lyder det fra den 56-årige dykker.

Var sikker på han skulle dø 

I et øjeblik var han da også sikker på, at det ville blive hans sidste minutter og han sendte både sin kone og sine børn tanker. Men bedst som Michael troede han skulle ende som hvalens morgenmad, satte den kursen mod overfladen. 

Dette er ikke den omtalte hval, men et genrefoto af en pukkelhval. Foto: Shutterstock

Her brød den igennem overfladen og begyndte at ryste på hovedet og så blev Michael smidt ud af hvalens mund og landede igen i havet.

"Og så var jeg fri og lå bare dér og flød rundt. Jeg kunne ikke tro det. Og jeg er her til at fortælle det," lyder det fra den chokerede mand, der endda også slap uden store skader. 

Læs også

Mange ventes at gøre det - Derfor advares der nu

Han mener selv, at han befandt sig i hvalens mund i mellem 30 og 40 sekunder. 

"Jeg var helt inde. Der var helt mørkt," fortæller han.

Efterfølgende blev han hevet i land af sin kollega og derefter måtte han en tur forbi hospitalet til et tjek. 

Dog blev han allerede udskrevet igen fredag eftermiddag - dog en smule haltende efter mødet med den store hval. Et møde der desuden er yderst sjældent. 

Hvalen lever af små krebsdyr kaldet krill - og havde med alt sandsynlighed ikke planer om at få Michael med i købet, da den åbnede gabet efter krill. Hvalforsker Iain Kerr har talt med mediet NPR og mener bestemt at hvalen har fået Michael indenbords ved en fejl.

Han fortæller også, at en pukkelhval kan indtage hvad der svarer til 10 SUV'er ad gangen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også