Mor er rystet over skoles løsning: Mia skal spise alene

25/9/22 10:02

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Hver dag når der er frokost, bliver Mia nu hentet og spiser med sin mor, indtil skolen finder en anden løsning.

5-årige Mia bliver tvunget til at spise alene i skolen: Hendes mor er rystet over årsagen

Mias mor er rystet over årsagen til, at hendes datter ikke får lov at spise med sine kammerater i skolen.

Hver dag når klokken ringer, og det er frokosttid på The Children's House School, løber skolens elever mod kantinen for samme at nyde deres madpakker.

Mia Lingrosso er kun fem år gammel. 

Den lille amerikanske pige er glutenallergiker og reagerer voldsomt på at få gluten i sin kost. Derfor sørger hendes mor Brandi Lingrosso naturligvis for, at Mia hver dag har en madpakke med, der er skræddersyet efter hendes glutenallergi.

Men på trods af, at hendes mor sørger for en madpakke uden gluten, så har Mia i en periode fået besked på, at hun skal sidde alene ved et bord under frokostpausen i skolen. 

Det skriver Littlethings.com.

Skolens forklaring lyder på, at de er bange for, at Mia ville kunne finde på at spise af de andres børns madpakker - der jo kan indeholde gluten - og derfor må hun altså sidde alene, for at undgå at hun udvikler et allergisk anfald i skoletiden.

Spiser nu også alene i hjemmet

Det er Mias mor uforstående overfor, da hun mener det er direkte nedværdigende og unfair behandling af hendes datter.

Hun påpeger desuden, at Mias allergi ikke vil kunne fremkalde en hverken voldsom eller livstruende reaktion, hvis hun ved en fejl skulle komme til at indtage noget der indeholder gluten. 

"Der vil ikke opstå hævelser i svælget, og der vil ikke opstå en medicinsk nødssituation. Derfor er det heller ikke nødvendigt, at Mia bliver adskilt fra de andre," forklarer Brandi Lingrosso.

Men moderens ord er ikke nok for skolen, som stadig er bekymret for, at der kunne opstå en så alvorlig situation, at man ville blive nødt til at tilkalde en ambulance.

Derfor mener skolen at den bedste løsning på problemet er, at Mia sidder ved et bord for sig selv når der spises frokost.

Det vil hendes mor dog ikke finde sig i - situationen i skolen, har nemlig nu også resulteret i, at Mia vil spise for sig selv når hun er hjemme.

Derfor frygter Brandi at skolens behandling af datteren, vil skade hende på sigt. 

For at undgå det, henter hun nu Mia hver dag i frokostpausen, så de to kan spise frokost sammen.

Hun håber dog meget på, at skolen snart vil ændre holdning.