Mystikken på græsk ferieø breder sig: Nu er endnu en turist fundet død

Af: Liva Høyberg

|

17/06/2024

Udland
Foto: Wikimedia
Grækenland er ellers en af danskernes fortrukne feriesteder. Men måske det ændre sig nu

Lige nu læser andre også

Mathraki, en idyllisk lille græsk ø kendt for sine betagende omgivelser, har på det seneste oplevet en række mystiske og tragiske hændelser.

I de seneste måneder er flere turister enten blevet meldt savnet eller fundet døde, hvilket har kastet skygger over øens ellers fredelige rygte.

Endnu en turist er for nylig blevet fundet død.

Det skriver AP

Dette er blot et af flere tragiske tilfælde, hvor turister, der er draget ud på vandreture i ekstrem varme, efterfølgende er blevet meldt savnet og senere fundet døde.

Ifølge det lokale nyhedsbureau AP er endnu en turist for nylig blevet fundet død. Denne gang drejer det sig om en amerikansk statsborger.

Det var hans græsk-amerikanske ven, der blev mistænksom og meldte den amerikanske mand savnet, efter han sidst blev set torsdag på en café i selskab med to kvinder.

Langt fra første tilfælde

Desværre er det, som nævnt tidligere, ikke første gang, der rapporteres om turister, der er omkommet i varmen på de græske øer.

Lørdag blev en 74-årig mand fundet død, liggende med ansigtet nedad i en kløft, kun 300 meter fra det sted, hvor han sidst blev set have problemer med at gå på grund af varmen. En drone fra brandvæsnet på øen Samos opdagede ham.

Den 9. juni blev den kendte britiske tv-vært Michael Mosley fundet død efter flere dages eftersøgning. Han var desværre også omkommet som følge af det varme vejr på den græske ø, ifølge hans nærmeste.

Grækenland er en favoritdestination for danskerne

Danskerne er vilde med Grækenland, og når ferietanker gøres op, er Grækenland ofte blandt de første valg. Landet figurerer også på listen over favoritdestinationer sammen med Italien, Spanien, Frankrig og lokale feriesteder i Danmark ifølge en undersøgelse foretaget af Voxmeter.

Anbefalet til dig