Ny italiensk corona-undersøgelse: 99% af de døde havde andre sygdomme i forvejen

19/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

De fleste dødsfald i Italien er mennesker med tidligere medicinske lidelser. Foto: Shutterstock
En undersøgelse af de første mange dødsfald i Italien viser, at 99% af alle omkomne italienere har haft forudgående sygdom forinden.

Mest læste i dag

Mediet Bloomberg har kigget på en italiensk undersøgelse, der er udarbejdet af de italienske sundhedsmyndigheder. Undersøgelsen viser, at 99% af alle corona-relaterede dødfald i landet er hos mennesker, der i forvejen har haft en eller anden medicinsk tilstand. 

Myndighederne i Italien kæmper en hård kamp for at komme med ledetråde til, hvordan bekæmpelsen af corona skal foregå. I sine bestræbelser har de samme myndigheder gennemgået det efterhånden store datasæt, som corona har efterladt sig i Italien.

Med gårsdagens skrækkelige udvikling står Italien overfor en opgave, der synes helt uoverskuelig, men for den helt almindelige, raske italiener er der ifølge den nyeste undersøgelse ikke noget særligt at frygte. I hvert fald ikke fra sygdommen. 

Lige nu vurderer premierministeren og den italienske regering om den landsdækkende nedlukning af landet skal fortsætte længere end først annonceret. De fleste eksperter forventer lange karantæner. 

Indsigt i hvorfor den italienske dødsrate er så høj

Den nye undersøgelse giver indsigt i, hvorfor Italiens dødsrate på ca. 8% af de samlede inficerede, er så meget højere end i andre lande.

I bestræbelserne for at opnå en større indsigt, har undersøgelsen kigget på mere end 18% af landets coronarelaterede dødsfald og har herefter konstateret, at kun tre ofre, eller 0,8% af det samlede antal, ikke havde nogen tidligere sygdom. Næsten halvdelen af ​​ofrene led af mindst tre tidligere sygdomme og omkring en fjerde havde enten en eller to tidligere tilstande.

Mere end 75% af de afdøde havde højt blodtryk, ca. 35% havde diabetes, og en tredjedel led af hjertesygdomme.

Gennemsnitsalderen for de inficerede er meget høj

Medianalderen for de inficerede er på 63 år. De omkomnes alder er langt højere. Her når gennemsnitsalderen 79,5. Før den 17. marts, var der kun 17 mennesker under 50, der var døde af coronavirus. 

De få ofre under 40 år har alle været mænd med alvorlige eksisterende medicinske lidelser.

Selvom de nyeste tal viser en reducering i antallet af smittede, så viser en anden undersøgelse, at også Italien har et enormt mørketal, der kan undervurdere det reelt antal smittede i landet. Den undersøgelse vurderer, at 100.000 italienere er smittet.

 

 

Anbefalet til dig