På trods af corona: Kinesiske madmarkeder sælger igen flagermus

30/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

De kinesiske markeder er nu åbne igen. Foto: Shutterstock
I Kina har man fået styr på corona-smitten og livet er så småt begyndt at vende tilbage til en normaltilstand. Desværre også på de madmarkeder, som man mistænker for at kickstarte den globale sygdomskrise.

Mest læste i dag

I går kunne Kina lægge 31 nye tilfælde til coronasmittede. Næsten alle var kinesere, der var vendt hjem fra udlandet med smitten i kroppen. Nu begynder kineserne så at fejre, at de tilsyneladende har vundet kampen over den lille virus, der tilsynladende startede på et madmarked i Wuhan. 

På trods af nye anbefalinger fra myndighederne angående netop disse markeder, så bliver der allerede nu slagtet dyr på madmarkederne i Kina. Det drejer sig om kaniner og ænder, der skaber store plamager af blod på gulvet sammen med afrevne dyredele og indvolde. 

På samme markeder sælges der flagermus og skorpioner, der bruges i traditionel kinesisk medicin. Netop flagermusen er mistænkt for at kickstarte hele den globale coronakrise, men det afskrækker ikke de kinesere, der går på markedet for at handle.   I flere kinesiske byer er markederne tilbage på gammel kapacitet, og det betyder at der er godt fyldt. En ny smitte kan hurtigt og vildt brede sig blandt befolkningen og sende Kina ud i en ny krise. Ligeledes er der ikke gjort noget for, at en lignende hændelse, hvor en virus overføres fra dyr til menneske, kan undgås i fremtiden. 

Giver 14 dages karantæne til indrejsende

I et forsøg på at undgå en anden bølge af sygdom, isoleres alle indrejsende i 14 dage inden de får lov til at blande sig med befolkningen. 

Ifølge officielle data er antallet af tilfælde, der er diagnosticeret i det kinesiske fastland - hvilket udelukker Macau og  Hong  Kong - 81.470 siden begyndelsen af  pandemien. 75.700 mennesker er erklæret raske. I alt er 3.304 mennesker omkommet i Kina på grund af Covid-19. 

På trods af kinesernes viden om den risiko, der er ved madmarkederne, er der ikke blevet ændret på procedurerne. 

 

 

Anbefalet til dig