Politibetjent dømt for vold: "Jeg havde mistet tilliden til retssystemet, men det har ændret sig"

Af: Liva Høyberg

|

24/04/2024

Ofret fortæller at han tidligere havde mistet tilliden til retssystemet, men at det nu har ændret sig.

Mest læste i dag

To norske betjente er blevet dømt for politivold. 

Det er en lettet Kevin Simensen, der udtaler sig til dagpladet.

Han fortæller at han tidligere havde mistet tilliden til retssystemet, men at det nu har sig efter retssagens afgørelse.

Det skriver B.T

"Jeg er meget positivt overrasket. Jeg er lidt chokeret," udtaler han ifølge Dagbladet og tilføjer: "Jeg er meget lettet over at se, at retssystemet rent faktisk fungerer."

Ved Borgarting lagmannsrett blev en norsk politibetjent dømt til 120 dages fængsel for en hændelse, der skete natten til den 30. oktober 2022.

Denne sag har fyldt i halvandet år og netop derfor er Kevin ekstra lettet over endeligt at være blevet taget alvorligt.

Det skete der 

Den pågældende nat var Kevin Simensen og hans ven Kristian Teigen var blevet konfronteret og kommet i karambolage med betjenten under en bytur i Kongsberg.

Videooptagelser fra hændelsen viser, at Kevin Simensen blev ramt af 16 knytnæveslag, herunder flere i hovedet, og at han efterfølgende modtog yderligere slag med en knippel.

Fotos, brugt som bevismateriale, viser de omfattende blå mærker og blodige ridser efter mødet med de norske betjente.

Se det voldsomme klip her

Betjenten nægter:

Betjenten blev i første omgang frifundet i byretten, da der ifølge ham var tale om magtanvendelse, der passede situationen. men landsretten ændrede denne afgørelse radikalt. 

Straffen blev endda gjort dobbelt så hård som de 60 dage, anklagemyndigheden oprindeligt havde anmodet om.

Hans advokat, Heidi Reisvang, fortæller ifølge norsk TV 2, at han ikke har opgivet kampen: "Min klient er meget skuffet over dommen, og han er klar til at kæmpe videre for at blive frifundet i Højesteret."

"Hvis denne dom opretholdes, vil det skabe en skræmmende præcedens for fremtidige sager, som ikke vil være til samfundets bedste med hensyn til politiets magtanvendelse," tilføjer hun.

Den tiltalte betjent  blev desuden dømt til at betale erstatning til Kevin Simensen og Kristian Teigen på i alt cirka 40.000 danske kroner.

Anbefalet til dig