Prins Harry i modvind efter kontroversiel udtalelse om mentalt helbred

Foto: Jason Szenes/EPA/Ritzau Scanpix

Hertugen af Sussex, prins Harry, er havnet i modvind. Det sker efter en kontroversiel udtalelse om mentalt helbred.

Prins Harry råder folk, der føler, at de 'sidder fast i et job, der ikke giver dem glæde' til at sige op. Desuden siger han, at det at forlade et sådant arbejde burde 'fejres'.

Hertugen af Sussex, der i dag bor i et palæ til 96 millioner kroner i Californien, er af den opfattelse, at folk bør forlade deres job, fordi de skal prioritere deres glæde og lykke højest.

Ifølge Daily Mail kan hans udtalelser tolkes som en henvisning til, at han og konen Meghan Markle trak sig fra de royale pligter. I samme ombæring forlod de også Storbritannien til fordel for et liv i Californien.

Dengang forklarede prins Harry, at han ikke kun har trukket sig fra de royale pligter, men at han også er blevet afskåret fra kongefamilien rent økonomisk.

Prins Harry udtaler også, at verden er i 'begyndelsen af mental sundhedsopvågning', ligesom han gør det klart, at han ønsker 'at fortsætte med at være en pioner i samtalen'.

Udtalelserne kommer prins Harry med et i interview med det amerikanske erhvervsmagasin Fast Company. Interviewet var han inviteret til for at tale om hans rolle som 'chief impact officer' hos det californiske startup BetterUp. 

"Jeg har faktisk opdaget for nylig, takket være en samtale med Adam Grant (bestyrelsesmedlem i BetterUp, red.), at mange af de opsigelser, du nævner, ikke er alle dårlige," siger prins Harry til Fast Company, og fortsætter:

"Faktisk er det et tegn på, at med selvbevidsthed følger behovet for forandring. Mange mennesker rundt om i verden har siddet fast i job, der ikke gav dem glæde, og nu sætter de deres mentale sundhed og lykke først. Det er noget, der skal fejres."

Det er dog ikke hos alle, at udtalelserne fra Harry er gået i god jord. Flere mener, at det han lever i sin egen verden, og at han har en forkælet tilgang til det at have et arbejde.

"Denne fyr bor virkelig i sin egen verden, ikke? De fleste ville sikkert elske at droppe deres job, de hader, men virkeligheden er en helt anden ting. En stor del af de arbejdende personer er kun to eller tre lønpakker væk fra at miste alt. Måske skulle vores unge prins begynde at engagere sin hjerne mere, før hans læber bevæger sig," siger Kieran Boyle, administrerende direktør for CKB Recruitment, til Daily Mail.

"Hvis du siger dit job op uden midlerne til at forsørge dig selv, er jeg ret sikker på, at stressen ved hvor det næste måltid kommer fra, kan være lige så skidt for dit mentale helbred," lyder det fra Rob Peters der er realkreditekspert hos Simple Fast Mortgage, til Daily Mail.

Angela Levin, der er forfatter til bogen 'Harry: Conversations with the Prince' mener også, at Harrys udtalelser ikke just er gennemtænkt.

"Harry er helt ude af kontakt med folk, når han fortæller dem, at de skal sige deres job op, hvis de har mentale problemer. Ikke alle har 30 millioner pund gemt i banken. Jeg spekulerer på, om han ville give det samme råd til folk, hvis deres mentale helbred forværres af deres ægteskab. Ti stille, H, tak," lyder det fra hende ifølge Daily Mail.