Putin kondolerer over 'tragiske konsekvenser'

07/5/22 11:11

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Den russiske præsident, Vladimir Putin, har sendt kondolencer for de 'tragiske konsekvenser' efter stor eksplosion.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har sendt sine kondolencer til den cubanske præsident Miguel Diaz-Canel.

Dette sker i kølvandet på den store eksplosion, der skete på det luksuriøse hotel Hotel Saratoga i Havana fredag.

Beskeden fra Vladimir til Miguel Diaz-Canel er ifølge det russiske nyhedsbureau Tass blevet offentliggjort på Kremls hjemmeside lørdag.

"Modtag mine dybeste kondolencer over de tragiske konsekvenser af en eksplosion på Havanas Hotel Saragota," lyder det fra den russiske præsident.

"Over venligst mine ord om sympati og støtte til familierne og vennerne til de dræbte. Jeg ønsker alle de sårede en hurtig bedring."

Det formodes, at den voldsomme eksplosion, der fandt sted fredag, blev forårsaget af et gaslæk. Ifølge Juan Carlos Garcia, der er den cubanske minister for turisme, er der intet, der tyder på, at det er et angreb.

"Der er på ingen måde tale om en bombe eller et angreb," fortæller han til Reuters.

Statslige medier i Cuba har lørdag meddelt, at dødstallet er steget kraftigt, da 22 personer er afgået ved døden efter eksplosionen. Hertil er op mod 79 personer sårede.

Juan Carlos Garcia slår samtidig fast, at der ikke er nogle udenlandske borgere, der er døde i ulykken. Natten til lørdag dansk tid blev det dog oplyst på cubansk tv, at redningsarbejdet fortsat er i gang.

Flere af hotellets etager er lagt i ruiner, efter den store eksplosion, ligesom det meste af facaden er væk.

Hotellet har været lukket, da man er i færd med at renovere den 100 år gamle bygning, der huser hotellet. Derfor var det kun personer, der arbejdede på stedet, der var inde i hotellet, da eksplosionen skete.

Efter planen skulle hotellet have åbnet igen en af de kommende dage, hvorfor de personer, der arbejdede på stedet, var i færd med at gøre de sidste ting klar til åbningen. Nu frygter man i stedet, at hele bygningen kan ende med at kollapse.