Royalt mytteri: Ansatte ødelægger julen

03/10/20 18:00

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En årelang juletradition kan i år være ødelagt på grund af dronning Elizabeths ansatte.

Det kommer næppe bag på nogen, at den kongelige familie i Storbritannien lever et meget traditionsrigt liv.

På mange punkter har pandemien dog været en stopklods for disse traditioner. Værst står det dog til nu, hvor de skal lave vagtplaner for julen.

Juletiden bruger dronning Elizabeth altid på Sandringham Estate, og nu skal vagtplanerne til denne tid lægges fast.

I år kommer det dog til at kræve noget helt særligt af de ansatte. Noget som flere af de ansatte ikke er villige til at efterkomme, skriver Express.

Brug for mange ansatte

Der skal generelt meget til at holde styr på en royal residens. Skal der også tages højde for den ekstra forsigtighed under pandemien, bliver det bestemt ikke mindre udfordrende.

Det er udfordringer, der nu har vist sig at give problemer med hoffets ansatte.

Som angivet herover, tilbringer dronning Elizabeth og prins Philip altid julen på Sandringham Estate. Det er en tradition, de har fulgt i mere end 30 år.

For at det kan lade sig gøre at følge traditionen i år, er der dog behov for at have ekstra mange ansatte med. Det skal nemlig sikres, at dronningen og prinsen ikke bliver smittet.

Kan ikke komme hjem

For at sikre, at de ikke smittes, skal der væer mere end 24 ansatte i rotation om hver kongelig.

Det er nemlig et krav, at de ansatte kan fremvise en negativ coronavirustest, når de møder på arbejde. Desuden skal der også være plads til en uge, hvor de går i selvisolation, inden de arbejder i vagtskifte af tre uger ad gangen.

Det er der dog mange af de ansatte, der ikke er interesseret i at gøre op til jul. Det betyder nemlig, at de ikke kan komme hjem til deres familier og fejre jul.

Ifølge Express er der allerede 20 ansatte, der har modsat sig idéen. Det har angiveligt gjort dronning Elizabeth rasende, da hun mener, at de har begået en form for mytteri.

Flere af de ansatte har dog understreget, at de ikke vil gå med til det. De er i forvejen presset, men de vil ikke gå med til, ikke at kunne komme hjem og fejre jul med deres familier.

Årelang tradition er måske ødelagt

Dette kan resultere i, at en årelang tradition er ødelagt. Som angivet tidligere, har dronningen fejret jul på Sandringham Estate i Norfolk i mere end 30 år.

Der er dog endnu ikke blevet meldt noget officielt ud om, hvor dronningen skal fejre jul i år.