Russere, der ønsker at kæmpe mod Vladimir Putins styrker, har fået deres egen bataljon

10/4/22 17:30

Mathias Busekist

Foto: ThomasVLinge/Twitter
De har sågar fået deres egne uniformer, så de kan kæmpe side om side med ukrainerne.

Bataljonen, der har fået navnet Freedom for Russia, består udelukkende af russiske statsborgere, blandt andet mange af dem, der har været taget til krigsfange under konflikten.

Tre medlemmer af bataljonen deltog i sidste uge i en pressekonference i Kyiv og opfordrede deres landsmænd til at afværge angrebet.

Mændene, der bar militærdragter og balaclavas, sagde, at de var forargede over Ruslands handlinger i Ukraine. 

En af mændene hævdede sågar, at han var blevet narret til at rejse til Ukraine, efter at han havde fået at vide, at skulle være en del af en "militærøvelse". 

Foto: ThomasVLinge/Twitter

Foto: ThomasVLinge/Twitter

Manden sagde, at han valgte at skifte side i kølvandet af at være blevet taget til fange af ukrainske styrker, hvorefter han tog kraftig afstand fra de grusomheder, der blev udført på vegne af "Putins regime". 

"Jeg valgte at slutte mig til bataljonen, først og fremmest for at kæmpe mod Putins regime, for at kæmpe for en fremtid for vores børn og børnebørn derhjemme."

Der er derefter en anden, der tilføjer, at det hele har været propaganda.

"Men der er ingen fascister her, ingen nazister, men en civilbefolkning. Jeg ønsker at bekæmpe dette lovløse Putin-regime, så folk kan tale og ånde frit."

Foto: YouTube/Interfax-Ukraine

Foto: YouTube/Interfax-Ukraine

"Man skulle som russer aldrig have krydset grænsen med et våben i hånden," siger en anden russer, der har besluttet at hjælpe de ukrainske styrker, ifølge TIME.

Manden, der kaldes Yan, sagde, at han identificere potentielle militære mål og bringer medicinske forsyninger til dem, der befinder sig på frontlinjen. 

Han hævdede efterfølgende, at der var et "fornuftigt" antal russere, der arbejder sammen med ukrainere, men at der "bliver fortalt mange vittigheder på deres bekostning". 

"Og hvorfor ikke? Ukrainerne gennemgår et enormt psykologisk traume, så det er helt forståeligt. Jeg er ikke fornærmet."