Rusland melder sig ind i coronakampen: 'Vi har en kur'

29/3/20 08:00

Rikki Tholstrup Jørgensen

Rusland melder sig på banen med en kur mod coronavorus. Foto: Shutterstock.
Der har været lidt stille fra de russiske kanter her i coronakrisen, men nu melder det store land mod øst sig ind i kampen. De russiske myndigheder har meldt ud, at de nu har fundet en mulig kur mod corona, der er baseret på malaria-medicinen Mefloquine.

Med over 30.000 dødsfald og 600.000 bekræftede smittede, venter Verden på gode nyheder. Langt de fleste har kigget mod andre lande end Rusland i håbet om, at der ville komme en mirakelkur.

Nu melder russiske myndigheder dog ud, at de har udviklet et lægemiddel, som forhindrer virusreplikation i celler. Resultatet er, at midlet stopper den inflammatoriske proces, der er forårsaget af virussen. Det skriver det russiske føderale biomedicinske agentur ifølge det tyrkiske medie AA.

Veronika Skvortsova, der er chef for det biomedicinske agentur, fortæller, at Mefloquine skal kombineres med antibiotika for at opnå den maksimale effekt. De to medikamenter tilsammen giver en høj koncentrationen af ​​antivirale stoffer i blodplasma og lunger.

”Dette vil sikre effektiv behandling af patienter med forskellige grader af coronavirusinfektion,” udtalte Skvortsova.

Rusland har tidligere hævdet, at de også er i gang med at teste prototyper af vacciner mod coronavirus. Ifølge russiske forskere har de udviklet vaccineprototyper baseret på seks forskellige teknologiske platforme. De er nu påbegyndt de første forsøg for at finde ud af, hvor effektive de er, og i hvilke doser, de skal administreres.

Verden venter på en vaccine eller en kur

Det er ikke kun i Rusland, at der er positive resultater. Flere steder over hele verden laves der forsøg med forskellig medicin, ligesom vaccineplaner fremrykkes i kampen mod corona. I Storbritannien tror man optimistisk på, at der kan komme en vaccine om seks måneder.

I Frankrig har de for kort tid siden tilladt klorokin som behandling mod coronavirus, fordi de første resultater har været positive. I Danmark tester man lige nu klorokin