Se det første officielle portræt af Kong Charles: Fuld af symbolik

Af: Liva Høyberg

|

15/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kong Charles har for først gang præsenteret sit første komplette officielle portræt siden sin kroning, afsløret tirsdag eftermiddag i Buckingham Palace - et iøjnefaldende portræt i røde nuancer af monarken i militærdragt.

Mest læste i dag

Kong Charles har for først gang præsenteret sit første komplette officielle portræt siden sin kroning, afsløret tirsdag eftermiddag i Buckingham Palace - et iøjnefaldende portræt i røde nuancer af monarken i militærdragt.

Det skriver Express

Jonathan Yeo, kunstneren bag portrættet, har tidligere skabt værker, der inkluderer et portræt af den afdøde hertug af Edinburgh og dronningen, da hun var hertuginde af Cornwall, samt kendte personligheder som Sir David Attenborough.

I det nyligt afslørede oliemaleri er Kong Charles klædt i uniformen fra de walisiske gardere.

Maleriet er rammet ind og måler imponerende 8,5 x 6,5 fod (259 cm i bredden og 198 cm i højden), en størrelse omhyggeligt valgt for at komplementere arkitekturen i Drapers' Hall og harmonere med de øvrige værker, det skal hænge sammen med.

Symbolsk

Maleriet indeholder rig symbolik, herunder en monarksommerfugl – en af de mest truede arter i verden – som er afbildet over kongens skulder.

Efter afsløringen af portrættet talte Yeo om, hvordan sommerfuglen spejler Charles' transformation fra prins til konge. Kongen selv kommenterede humoristisk, at "det var rart at vide, at han var en puppe."

Den berømte kunstner udtrykte, at det var både en ære og en fornøjelse at male portrættet og forklarede:

"Da jeg begyndte dette projekt, var Hans Majestæt stadig Hans Kongelige Højhed Prinsen af Wales. Ligesom den sommerfugl, jeg har malet svævende over hans skulder, har portrættet udviklet sig i takt med hans skiftende offentlige rolle."

"Jeg stræber efter at indfange de livserfaringer, som er præget i hver enkelt models ansigt.

I dette tilfælde var mit mål også at henvise til traditioner inden for kongelig portrætkunst på en måde, der reflekterer et monarki i det 21. århundrede, og frem for alt at formidle emnets dybe menneskelighed."

Om Kong Charles

Kong Charles er en markant figur i det britiske monarki, kendt for sit lange virke i offentligheden, før han besteg tronen. Som tidligere Prins af Wales har Charles viet sit liv til en bred vifte af sociale, miljømæssige og kulturelle årsager, der har formet hans regeringstid og hans syn på kongelige pligter.

Født den 14. november 1948, er Charles den ældste søn af Dronning Elizabeth II og Prins Philip, Hertug af Edinburgh. Han blev udnævnt til Prins af Wales i 1958 og blev den længst siddende indehaver af denne titel før han blev konge. Hans uddannelse inkluderer tiden på Gordonstoun i Skotland og studier ved University of Cambridge, hvor han studerede arkæologi, antropologi og historie.

Kong Charles har gennem årene været en forkæmper for mange velgørende og miljømæssige initiativer. Han har grundlagt The Prince’s Trust i 1976, en organisation dedikeret til at støtte unge mennesker, og han har spillet en central rolle i fremme af bæredygtige praksisser inden for både landbrug og arkitektur gennem sine mange offentlige og private projekter.

Se maleriet i en video af AP her:

Anbefalet til dig