Spædbarn dør af coronavirus

29/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

I USA er et spædbarn død af coronavirus. Foto: Shutterstock.
I går blev det offentliggjort at et barn under ét år er død af coronavirus. Det er det yngste offer til den verdensomspændende sygdom Covid-19.

Mest læste i dag

Et spædbarn er angiveligt et af ofrene til covid-19 i Illinois, USA. Efter at være testet positiv for sygdommen, afgik barnet ved døden. Det lille menneske var ét blandt 13 nye registrerede dødsfald i Illinois, der er oppe på 47 dødsfald. Det skriver Daily Mail.

Dr. Ngozi Ezike, der er Public Health Director i Illinois, udtalte i forbindelse med de nye dødsfald.

"Der har aldrig tidligere været tilfælde af COVID-19-død hos et spædbarn. Hvis du ikke har taget sygdommen alvorlig, så er dette måske dit wake-up call."

Guvenør Jay Pritzker udtalte ligeledes, at han var rystet over dødsfaldet. Der har tidligere været en vis sikkerhed for, at børn og unge var urørlige i forhold til covid-19, men den forestilling er langsomt ved at ændre sig, efterhånden som flere eksempler på dødsfald blandt raske børn og unge spreder sig i medierne. 

Der er ingen officielle kilder, der sætter alder på det døde barn.

Risiko lang større, jo ældre du er

Risikoen for død og alvorlig sygdom fra covid-19 er langt større for ældre voksne og personer med sundhedsmæssige problemer. 

I langt de fleste tilfælde forårsager coronavirus ikke andet end milde til moderate symptomer. Mange opdager slet ikke, at de har været smittet. Derfor regner man med store mørketal. 

I sygdommens alvorlige tilfælde kræver covid-19 indlæggelse og for mange af de indlagte kræves der ligeledes intentiv behandling. 

Indtil nu har børn kun udgjort en meget lille andel af de samlede corona-tilfælde. En undersøgelse har påvist, at kun seks procent af de smittede børn får alvorlige symptomer.

 

 

Anbefalet til dig