Sverige ramt af coronavirus

31/01/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

En kvinde i Sverige er smittet med coronavirus. Foto: Shutterstock
Da den svenske kvinde landede i Sverige efter sit besøg i virussens epicenter, havde hun ingen symptomer. Kort tid efter begyndte hun dog at hoste og søgte derefter læge.

Mest læste i dag

Sverige har dermed bekræftet deres første tilfælde af virussen Covid-19. Den ramte kvinde bor i Jönköping, der ligger cirka fire timers kørsel fra København. Dermed rykker smitten tættere og tættere på Danmark.

Den sygdomsramte kvinde landede allerede den 24. januar i Sverige og har derefter bevæget sig rundt helt symptomfri. Senere kom symptomerne med hoste og herefter søgte hun behandling. Patienten er ikke alvorlig syg, men ligger nu i isolation.

Det er ikke uventet at isolerede tilfælde vil poppe op rundt omkring i Europa og afdelingsleder ved den svenske styrelse for folkesundhed, Karin Tegmark Wisell, vurderer risikoen for et decideret udbrud i Sverige som meget lav. 

Tilfældet i Sverige kommer efter Finland i onsdags bekræftede, at de havde en kinesisk turist, der bar smitten. 

Mere end 10.000 smittede

Selvom coronavirus ikke er så alvorlig som de beslægtede vira SARS og MERS, så er hastigheden hvormed sygdommen spredes stadig bekymrende. WHO har påkaldt sig verdens opmærksomhed ved at klassificere corona-udbruddet som et verdensomspændende sundhedsproblem. 

Indtil videre er der 10.000 smittede og 213 bekræftede døde. 

Allerede nu er der flere smittede med coronavirussen end der var med SARS, da den brød ud i 2002. 

En af grundene til, at coronavirussen kan sprede sig så hurtigt er, at det kun er ca. hver femte, der udvikler alvorlige symptomer efter smitten. Derfor kan mange gå rundt med milde symptomer og smitte andre.

Her kan du læse om symptomerne på coronavirus.

 

 

 

 

Anbefalet til dig