Togskinner brød i brand: "Varmen bliver en udfordring"

11/7/22 14:40

Thea M. Andersen

Foto: Twitter / @SteveWhiteRail / Screenshot
Togskinnerne stod i flammer i det sydlige London.

Togskinner brød i brand på en bro i London tidligere i dag, hvilket resulterede i, at togtrafikken mellem Victoria og Brixton måtte indstilles.

Efter sigende er det en gnist, der er har sat ild til skinnerne i Battersea, det sydlige London i dag, da hovedstaden oplever vild varme.

Steve White, der er administrerende direktør for Southeastern Railway, delte et billede af branden på de sociale medier og udtrykte sin tak til 'Network Rail Kent & Sussex' og London Fire Brigade.

Som svar på billedet delte Network Rail Kent & Sussex et andet billede af branden og understregede, at varmen 'bliver en alvorlig udfordring for os alle i denne uge'.

Da de blev spurgt af Twitter-brugere om, hvordan skinnerne var gået i brand, skrev de: "... de er meget tørre, som du kunne forestille dig, og selvom vi ikke ved det med sikkerhed, er det muligt en vildfaren gnist tændte dem."

Desuden fortalte Network Rail Kent & Sussex, at de ville undersøge, om sporene skulle udskiftes i kølvandet på hændelsen.

I de kommende dage ventes temperaturen op nær 31 grader i Storbritannien, hvilket kommer fra den Iberiske monstervarme. Det har nu fået Network Rail Kent & Sussex til at advare passagerer om, at togene kan køre langsommere som følge heraf.

Andre steder, herunder West Midlands Trains-ruter mellem Stratford-upon-Avon, Leamington Spa og Kidderminster, er der allerede er påvirket af den vilde varme. Her er hastighederne sænket fra 65 km/t til omkring 30 km/t.

Ifølge LADbible vil Network Rail Kent & Sussex overvåge situationen, da varmen forsætter de kommende dage.

I et indlæg på Twitter sagde Network Rail Kent & Sussex, at varmt vejr også kan få luftledningerne, der driver elektriske tog, til at falde, hvilket igen forårsager yderligere forsinkelser.