Vladimir Putins tropper 'deporterer 121.000 børn til Rusland'

09/4/22 04:44

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Russiske tropper dræber ikke blot civile ukrainere. De har også tvangsdeporteret omkring 121.000 børn til Rusland.

Krigen raser fortsat i Ukraine, selvom de russiske tropper har trukket sig fra hovedstaden Kyiv. Og det kommer ikke blot til udtryk ved billeder af likviderede civile.

Nye talk fra de ukrainske myndigheder viser nemlig, at Vladimir Putins tropper også deporterer ukrainere til Rusland. I alt skulle mere end 600.000 ukrainere være blevet tvangsdeporteret til Rusland.

Blandt de mere end 600.000 ukrainske borgere, der siden invasionens start i slutningen af februar, er blevet deporteret til Rusland, er der mere end 121.000 børn.

Sådan lyder det fra Lyudmila Denysova, der er den ukrainske menneskerettighedskommissær, der ifølge The Sun har delt disse tal i et opslag på Facebook.

"Det er i øjeblikket kendt, at nogle af børnene blev taget af besætterne i Mariupol og ført til Donetsk og i retning af Taganrog," skriver Lyudmila Denysova på Facebook.

Ifølge Lyudmila Denysova påstår de russiske styrker, at alle børn, der er blevet deporteret til Rusland, er forældreløse. Det er dog ikke en forklaring, som de ukrainske myndigheder har meget tiltro til.

"Russiske styrker hævder, at de er forældreløse, men alle forældreløse børn og børnehjem blev evakueret fra den centrale del af Mariupol den 24-25. februar."

"Ukraine har ingen oplysninger om, at de børn, der bliver deporteret, har status som forældreløse eller er blevet frataget forældrenes omsorg."

Derudover retter hun kritik af Rusland, da hun mener, at de er i færd med at gentage scenariet fra 2014, hvor russerne deporterede en række ukrainske børn fra den besatte Krim-halvø.

Ifølge Lyudmila Denysova blev børnene dengang deporteret, fordi man 'håbede på adoption'.

"Rusland gentager scenariet fra 2014, hvor de deporterede ukrainske børn fra den besatte Krim med det såkaldte håb om deres adoption," skriver hun.