Zelenskyj reagerer på Putins ønske om våbenhvile

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har nu svaret på Vladimir Putins ønske om en våbenhvile i Ukraine fredag og lørdag.

Mest læste i dag

Torsdag blev det meldt ud, at den russiske præsident Vladimir Putin havde bedt om, at der fredag og lørdag blev indført en våbenhvile i Ukraine. Årsagen er, at der i disse dage er jul i den ortodokse kirke.

Nu har den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj reageret på denne forespørgsel fra Putin - og her har han gjort det klart, at det ikke kommer til at ske.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge B.T.

"For det første. Ukraine angriber ikke fremmed territorium og dræber ikke civile, som Rusland gør," lyder det fra præsidentrådgiver Mykhailo Podoljak på vegne af Zelenskyj på Twitter, hvor han fortsætter:

"For det andet. Rusland skal forlade de besatte områder – først da vil de få en 'midlertidig våbenhvile'. Hold hykleriet for jer selv."

Lørdag er der juledage i den ortodokse kirke, hvorfor russerne ønsker, at der bliver indført en midlertidig våbenhvile, der sætter en stopper for krigshandlingerne fra kl. 12 fredag til midnat lørdag aften.

Det er en udmelding, der er kommet i kølvandet på, at lederen af den russisk-ortodokse kirke, patriark Kirill, tidligere torsdag sendte en opfordring til både russerne og ukrainerne om, at de indførte en våbenhvile på grund af højtiden.

Det lyder, at det blandt andet skulle være på baggrund af dette, at den russiske præsident Vladimir Putin har ønsket at erklære våbenhvile i de kommende dage.

"Set i lyset af en udtalelse fra hans hellighed Patriark Kirill har jeg instrueret forsvarsministeren for den russiske føderation i at introducere en våbenhvile langs hele frontlinjen i Ukraine fra klokken 12 fredag 6. januar til midnat lørdag 7. januar," lød det fra Putin i en udtalelse ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

"Da et stort antal af borgere i kampzonerne er medlem af den ortodokse kirke, opfordrer vi Ukraine til at erklære våbenhvile og give dem mulighed for at gå i kirke juleaften samt juledag."

Anbefalet til dig