Eksperter afslører: Her er de største dating-trends for 2023

03/1/23 12:29

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvordan bliver datingåret 2023?

Der er intet som at sidde sammen med dine bedste kærester over brunch og snakke om om dit kærlighedsliv – snakke om dates eller erfaringer.

Ud over at dele med dine venner, er du måske gået på TikTok og hoppet på den über-virale "dating-indpakkede" trend, hvor mange mennesker delte sjove anmeldelser af deres dating- og sexliv i løbet af 2022.

At dømme efter de 36,1 millioner visninger denne TikTok-trend høstede, har det været et vildt år for dating – men nu hvor 'cuffing-sæsonen' og året som helhed begge er ved at være slut, er det tid til at se mod fremtiden.

Nu deler datingapp-eksperter de fem bedste datingtrends for 2023.

1. Budgetbevidste dates er inde
Alles mindst foretrukne wingperson? Inflation. Mens det begyndte at falde i slutningen af ​​2022, kan datere stadig frygte at se på deres bankkonto efter middag og drinks.

På grund af dette forudsiger eksperter fra flere dating-apps, at mængden af ​​penge, singler er villige til at bruge på dates, er faldende.

En unavngiven repræsentant fra Bumble fortæller, at 28 procent af de adspurgte brugere siger, at de begynder at blive klar over deres økonomiske grænser, når det kommer til dating, og hele 57 procent delte, at de foretrækker en mere lavmælt og billig date end noget der er for fancy.

2. Ikke-monogami er ved at blive in
Når du er single, kan det at forblive åben over for forskellige typer forhold udvide din datingpool og åbne dig for muligheder, du ellers ville have gået glip af.

Hold det sind åbent i 2023, og du vil være i godt selskab. Femten procent af Gen Z Hinge-brugere og 15 procent af dem, der identificerer sig som LGBTQ+, rapporterer, at de udforsker deres dating-hensigter eller er åbne for ikke-monogami, ifølge Logan Ury, Hinges direktør for relationsvidenskab.

3. Flere kvinder tager det første skridt
Mens vi går ind i 2023 og efterlader dette mindre gunstige år for kvinder, virker det kun passende, at kvinder over hele kloden tager deres magt tilbage - især når det kommer til dating.

Mens apps som Bumble har opmuntret kvinder til at tage det første skridt i et stykke tid, har især i år vist en stor stigning i kvindeidentificerende brugere, der også udviser denne adfærd på andre platforme. På grund af de håndgribelige fordele, kvinder oplever, vil tendensen sandsynligvis fortsætte ind i 2023.

4. Ædru dates er sexede
Mens du sikkert har modtaget en "Vil du tage en drink?"-besked oftere end ikke på dating-apps det seneste år, forudsiger eksperter fra flere af apps, at ædru dates vil være i højsædet i 2023.

Et stort flertal – 75 procent – ​​af Hinge-brugere rapporterer, at de ikke længere foretrækker første dates, der involverer druk, men snarere fælles aktiviteter, der kan give dem mulighed for virkelig at lære den anden person at kende.

6. Følelsesmæssig sårbarhed er vigtigere end nogensinde
Som man siger, er der styrke i sårbarhed, og det seneste års dating har bevist, at styrke har givet pote for især mænd. Selvom giftig maskulinitet er stadig er en ting, ser det ud til, at 2023 vil se en fortsættelse af mænd, der tager fat på sine giftige egenskaber og lærer at bearbejde sine følelser og udtrykke sig selv;

En repræsentant hos Bumble fortæller, at 74 procent af mandlige brugere verden over har sagt, at de har undersøgt deres egen adfærd og nu har en bedre forståelse end nogensinde før af giftig maskulinitet.