Peter Ingemann er en mand, som holder meget af historien. Han bruger meget tid på at dykke ned i tidligere begivenheder for at få et bedre indtryk af tingene.
Det har han også gjort på tv, blandt andet i form af programmet ‘Ingemann og jerntæppets fald’.
Her besøger Peter steder, som er særligt vigtige i forhold til forståelsen af den kolde krig.
Når man er historisk interesseret som Peter er det, så vil man da også gerne have fysiske minder fra historiske steder og/eller begivenheder.
Peter har derfor også en hylde, han kalder for “husk-altid-historien”. Sådan en hylde skal af og til opdateres.
‘Ja, ja jeg var da lidt spændt på om håndjernene klappede i Billund i går. Jeg havde nemlig en håndgranat med i kufferten,’ indleder Peter Ingemann et opslag på Instagram med at skrive.
Ydermere fortæller Peter også lidt om, hvad der i forvejen pryder hylden:
‘Min nyeste ting til min “husk-altid-historien”-hylde i hjemmet er nu på plads. Granaten deler plads med en sten fra “Djævleøen” i fransk Guyana, en sparebøsse til børn fra 1938 udformet som “Der Führer” (når man trykker ham på ryggen sluger han mønten du har lagt i hånden på ham), der er lidt beton fra Berghof, buster af Stalin og Mao…. og den førnævnte fallerede maler fra Østrig…. Og meget andet jeg ikke skal komme ind på. Jeg er kæmpe tilhænger af at bevare historien, tale om den, i stedet for at smide den i “havnen”.
Der er tale om en engelsk håndgranat fra 1916, som altså aldrig er blevet detoneret. Men hvordan er den mon kommet ind i flyet? Granaten indeholder ikke længere sprængstof, hvorfor den ikke takseres som en granat mere.
Foto: Instagram/ingemannpeter
‘Jeg tjekkede naturligvis op på sikkerhedsreglerne inden afgang. Den må gerne - og skal også - ligge i kufferten der bliver tjekket ind. Den må IKKE komme med i kabinen - da den kan bruges til at skræmme og dermed evt. kapre et fly.’