Så er der godt nyt til alle ‘bagedyst’-fans

08/6/20 11:48

Julie Møller

Foto: DR
Hvis du er en af de mange danskere, der har siddet klistret foran skærmen, når der skulle pyntes kager og bages brød i 'Den store bagedyst,' så er der rigtig godt nyt.

Der er ikke mange programmer, der kan prale af ligeså flotte seer-tal som ‘Den store bagedyst’ på DR. Hvis du er en af de mange danskere, der også har siddet klistret foran skærmen, når der skulle pyntes kager og bages brød, så er der rigtig godt nyt.

DR er nemlig netop nu i gang med at caste deltagere til en ny sæson af 'Den store bagedyst', hvor deltagerne er 12 til 16 år. Det skriver Ekstra Bladet.

“Det skal være et familieprogram”

Det nye program har fået navnet 'Juniorbagedysten', og i denne udgave vil børn helt ned til 12 år for første gang på dansk tv få mulighed for at deltage i 'Bagedysten'.

Der er flere grunde til, at DR satser på et bageprogram for børn og unge, forklarer Eva Kvist, der er redaktionschef på DR Kultur, Børn & Unge, til Ekstra Bladet. 

“Vi kan se, at 'Den store bagedyst' er et program, som mange børn og unge interesserer sig for. Jeg har været med til at caste deltagere de sidste tre-fire år, og der kommer mange unge medvirkende, der interesserer sig meget for bagning. Nu har programmet kørt i ti år, og det gør måske, at flere bliver inspireret til at prøve kræfter med at bage derhjemme selv og øve sig i det sammen med familien," siger hun og fortsætter:

“Derfor har vi tænkt over, at der kunne være et stort potentiale i at lave et program med børn og unge. Vi går ikke længere ned end 12 år, for tanken er stadig, at det skal være et familieprogram. 'Den store bagedyst' er jo et populært program, som har en høj grad af public service. Det handler om dansk kultur, og det skaber en fællesskabsfølelse, og det er også tanken, at det skal være tilfældet i det nye program”. 

Der bliver ingen kære mor

Selvom deltagerne er betydeligt yngre i ‘Juniorbagedysten’, så bliver der ikke ‘børneregler’. 

“Idéen er, at det stadig skal være samme høje niveau på bagning og produktion. Det bliver ikke en light-produktion, og på den måde bliver det ikke 'børnet'. Det er hensigten at finde talentfulde børn og unge med et højt niveau,” forklarer Eva Kvist.

Juniorudgaven af bagedysten kommer også til at ligge tæt op ad den version, vi allerede kender.  

“Indholdet af programmet er vi først i gang med at udvikle på nu. Men der bliver ikke lavet om på selve grundstrukturen i programmet, men selvfølgelig tænker vi ud af boksen, siger Eva Kvist og fortsætter:

“Det er egentlig tanken, at 'Junior'-programmet skal kunne det samme som 'Den store bagedyst'. Som seer er mit indtryk, at man bliver meget imponeret af amatørbagerne, og hvor dygtige de er, og hvor meget de udvikler sig igennem programmerne. Her vil man nok blive ekstra imponeret over de unge amatørbagere.

Lyst til at deltage? 

Overfor Ekstra Bladet kan Eva Kvist ikke afsløre, hvem der bliver dommere på det nye program, da det endnu ikke er besluttet.

Hun kan dog fortælle, at optagelserne til 'Juniorbagedysten' foregår over seks hverdage i september 2020 (uge 38, 39 og 40), og programmet vil blive optaget i nærheden af Randers. Derudover skal man være mellem 12 og 16 år på optagetidspunktet for at deltage. Du kan læse meget mere om, hvordan du tilmelder dig programmet, lige her.