Sygdom, ensomhed og piller i døgndrift: Nu taler Dick Kaysø ud

Underholdning
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den elskede skuespiller åbner op om privatlivet

Mest læste i dag

For mange vil Dick Kaysø altid være synonym med rollen som Krummefar i familiefilmene om ‘Krummerne’, og diverse roller i Olsen-banden-filmene. 

Men der er skam ingen tegn på, at Dick Kaysø har planer om at sænke farten i skuespilkarrieren.

Fra torsdag den 27. april kan den garvede skuespiller opleves i den næste helt store danske Netflix-seriesatsning ‘Sygeplejersen’, der hopper med på den populære ‘true crime’-bølge, som hitter over hele verden disse år.

Serien er baseret på den foruroligende sande historie om Christina Aistrup, en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus, der i første omgang blev dømt for drab på adskillige patienter, men som sidenhen blev frikendt for drabsdommen, og i stedet ‘kun’ fik en dom for drabsforsøg.

I serien spiller den 76-årige skuespiller bror til en af den skandaløse sygeplejerskes patienter.

I forbindelse med seriens premiere på den populære streamingtjeneste, har Ekstra Bladet bragt et eksklusivt interview med den danske skuespil veteran.

For Kaysø har nemlig haft både sine op- og nedture igennem sit lange og begivenhedsrige liv.

Blandt andet har helbredet fået en alvorlig udfordring, da Kaysø i 1976 rev korsbåndet over under en teateroptræden, og et fejllagt kateter kom til permanent at beskadige en nerve. Siden da har han været nødsaget til at skifte løbeskoene ud med smertestillende medicin.

- Jeg er følelsesløs i benet fra knæet og ned, og smerterne i knæet er ganske betydelige for at sige det pænt. Lægen siger, at jeg kun må spise seks smertestillende piller i døgnet, men jeg spiser syv, for ellers får jeg ingen søvn om natten. Så ondt gør det. Der er simpelthen opstået en nerveskade, og det kan ikke ændres (...) Jeg kan i sagens natur ikke løbe mere, men jeg træner da jævnligt. Det skal man jo - især i min alder, fortæller Kaysø i det dybdegående interview.

Benet er heller ikke det eneste fysiske problem, skuespilleren har døjet med. 

I tidligere interviews har Kaysø talt åbent op om impotens problemer, som han heldigvis har fået medicin imod - ‘Little Dick’ er derfor fuld funktionel igen.

Desværre lever skuespilleren livet som singlemand, men heldigvis lyder det til, at han nyder titlen som ældre bachelor.

- Min nuværende kæreste hedder ’Aloneliness’, og hende har jeg det godt med. Vi trives, og der er plads til at tænke. Jeg trives godt i mit eget selskab. Især nu. Mange i min familie døde som 68-årige. Det var ligesom skæringsdatoen i familien, men den har jeg jo passeret, så nu stryger jeg bare derudad, fastslår han med et kæmpe smil på læben.

Du kan se traileren til 'Sygeplejersken' her:

Anbefalet til dig