Vild med dans-efterspil: Silas og Jakob havde en fordel, fordi de var et bøssepar

Anna Libak kritiserer vinderparret fra Vild med Dans, Silas Holst og Jakob Fauerby. Foto: Shutterstock

Forfatter, foredragsholder og journalist Anna Libak holder ikke kritikken tilbage, når det gælder dette års Vild med Dans og dette års vindere af konkurrencen, Silas Holst og Jakob Fauerby.

Udtalelsen fra Anna Libak kommer efter et omdiskuteret bloginlæg på Berlingske, der fik mange til tasterne og kritiserede forfatteren. Selv på hendes egen Faceboo-væg stod kritikerne i kø for at fortælle hende, at hun bl.a. var "uden for pædagogisk rækkevidde." og om "hun overhovedet havde set programmet."

I sit indlæg rettede hun blandt andet en kritik af et opslag, som danseren Silas Holsts havde lagt op på det sociale medie Instagram. Her skrev han, at han var lykkelig over danskernes evne til at se igennem køn og seksualitet.

Se Silas Holsts opslag nedenfor - artiklen fortsætter efter opslaget

View this post on Instagram

Nu er det ved at lande i mig hvad der er foregået de sidste 24 timer. Jeg er stolt!! Stolt af vores hårde arbejde blev belønnet, men aller vigtigst stolt over at dele land med alle jer, der har turde åbne jeres sind og se på noget nyt med åbne øjne. At I så igennem både køn og seksualitet og kun så to mennesker der dansede. Det fylder mit hjerte med kærlighed og mine øjne med tårer!! Tusinde tak for al jeres kærlighed og stemmer! Det har været rørende og helt fantastisk at mærke jeres opbakning!! Tak for at vi måtte!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Og dig kæreste, kæreste Fauerby! TAK for dig. Tak for dit mod og fordi du nok er verdens bedste selskab! Tænk at vi gjorde det! Især når man tænker tilbage på uge 4 i vores moderne dans og din minisk sprang. Hvad I kære seere ikke ved, er at vi sad på produktionskontoret onsdag eftermiddag inden udsendelse nr.5 og snakkede om vi blev nødt til at trække os, da Jakob ikke kunne gå. Lægen ringede og gav grønt lys torsdag aften og Fauerby fik tre timer torsdag aften til at lære samba til om fredagen. Det er det vildeste jeg har prøvet i VMD. Du lærte samba på TRE TIMER Fauerby!! Imponeret. Du er blevet far, du er blevet danser og jeg vil give Anne Laxholm ret igår - du er mest af alt en kunstner!! Jeg er lykkelig over at have taget denne tur med lige peæcis dig i hånden! Det vil for altid sidde i mit hjerte ❤️❤️ gudskelov vi ses lige om lidt! Tak til @mastifftv.dk og @tv2danmark for jeres mod!! Jeg er lykkelig ❤️

A post shared by Silasholst (@silasholst) on

 

Over BT uddyber Anna Libak sit blogindlæg, hvor hun slår fast, at det har haft betydning for deres sejr, at de var et mandepar. 

"Jeg synes ikke, at de var de bedste, men der var heller ikke nogen, der var bedre end dem. Og så blev deres seksualitet den udslagsgivende faktor," siger Anna Libak til B.T.

Hendes pointe er, at det ikke kan undgås, at fordi det er første gang to af samme køn danser sammen, så vil de hermed opnå en fordel. Anden gang vil det ifølge Anna Libak være anderledes. 

BT har efterfølgende spurgt de to vindere af Vild med dans, hvad de synes om Anna Libaks kritik. Ikke overraskende synes de, at kritikken er noget pjat, og de ikke har haft nogen fordel. Danseren Silas Holst understreger endda over BT, at Jakob Fauerby har haft det sværere end andre dansere: "Det gjorde det kun sværere for Jakob, at vi dansede sammen, for han har både skulle lære alle herrernes trin og damernes trin. Lære at føre og blive ført, så det er ikke en fordel."

Læs også

Søren Dahl fra Café Hack er gået konkurs