Vild med dans-efterspil: Silas og Jakob havde en fordel, fordi de var et bøssepar

05/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Anna Libak kritiserer vinderparret fra Vild med Dans, Silas Holst og Jakob Fauerby. Foto: Shutterstock
Forfatter, foredragsholder og journalist Anna Libak holder ikke kritikken tilbage, når det gælder dette års Vild med Dans og dette års vindere af konkurrencen, Silas Holst og Jakob Fauerby.

Mest læste i dag

Udtalelsen fra Anna Libak kommer efter et omdiskuteret bloginlæg på Berlingske, der fik mange til tasterne og kritiserede forfatteren. Selv på hendes egen Faceboo-væg stod kritikerne i kø for at fortælle hende, at hun bl.a. var "uden for pædagogisk rækkevidde." og om "hun overhovedet havde set programmet."

I sit indlæg rettede hun blandt andet en kritik af et opslag, som danseren Silas Holsts havde lagt op på det sociale medie Instagram. Her skrev han, at han var lykkelig over danskernes evne til at se igennem køn og seksualitet.

Se Silas Holsts opslag nedenfor - artiklen fortsætter efter opslaget

Over BT uddyber Anna Libak sit blogindlæg, hvor hun slår fast, at det har haft betydning for deres sejr, at de var et mandepar. 

"Jeg synes ikke, at de var de bedste, men der var heller ikke nogen, der var bedre end dem. Og så blev deres seksualitet den udslagsgivende faktor," siger Anna Libak til B.T.

Hendes pointe er, at det ikke kan undgås, at fordi det er første gang to af samme køn danser sammen, så vil de hermed opnå en fordel. Anden gang vil det ifølge Anna Libak være anderledes. 

BT har efterfølgende spurgt de to vindere af Vild med dans, hvad de synes om Anna Libaks kritik. Ikke overraskende synes de, at kritikken er noget pjat, og de ikke har haft nogen fordel. Danseren Silas Holst understreger endda over BT, at Jakob Fauerby har haft det sværere end andre dansere: "Det gjorde det kun sværere for Jakob, at vi dansede sammen, for han har både skulle lære alle herrernes trin og damernes trin. Lære at føre og blive ført, så det er ikke en fordel."

 

Anbefalet til dig