Britiske forskere opdager et antistof hos patient, som kan neutralisere coronavirus

21/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Britiske forskere har opdaget et antistof i kampen mod corona. Foto: Shutterstock.
Antallet af coronatilfælde eskalerer. Selvom det lige i denne tid ikke virker som om, der er mange positive nyheder, så kommer der alligevel nyheder ind, som giver en antydning af et håb i vores kamp mod den globale pandemi.

Mest læste i dag

Forskere, der normalt arbejder for den velgørende organisation Diamond i Harwell, har haft gang i deres røntgenmaskine, The Diamond Light Source, der fungerer som et enormt mikroskop. Maskinen har været brugt til at undersøge blodet fra en patient, der tidligere har haft sygdommen SARS. SARS (Severe Acute Respiratory Syndrom) er i familie med Covid-19 og derfor håbede forskerne på at lære noget ved at undersøge patientens blod.

Patienten er erklæret rask efter at have været syg med SARS. Undersøgelserne har givet forskerne håb om, at de kan finde en kur mod coronavirusser. Patienten fik sin diagnose i 2004 og forskerne har nu fundet et antistof i blodet, der kan nedkæmpe både SARS og Covid-19. 

Ved at analysere en blodprøve opdagede forskere, at personen havde et kraftfuldt antistof, der kunne låse sig fast på en virus og få det ødelagt via kroppens naturlige immunforsvar. 

Nu håber forskerne, at de kan lære mere om, hvordan patienten har slået virussen ned og herefter kommet sig ovenpå infektionen. 

Vicedirektør for biovidenskab ved Diamond, professor Gwyndaf Evans har sagt til det britiske medie 'The Telegraph' at: "Coronavirus har en kugleformet krop med pigge, der stikker ud fra overfladen. Det har fået navnet på grund af spidsens form, fordi det ligner en krone. Vores hold har isoleret et protein og har undersøgt den overlevende SARS-patient for at se, om de kan identificere en antistof-binding, der har potentialet til at være nyttigt."

”Det vi fandt er endnu bedre mod coronavirus, så vi håber, det kunne blive en behandling," sluttede Gwyndaf Evans af.

Teamet er nu gået sammen med et lægemiddelfirma i håbet om at skabe en behandling.

I mellemtiden har den amerikanske præsident Donald Trump udtalt, at han vil benytte malariamedikamentet hydroxyklorokin til at hjælpe dem, der er blevet smittet af virussen.

 

 

 

Anbefalet til dig