Dette er den eneste menneskeskabte konstruktion, der kan ses med det blotte øje fra rummet: Det er ikke Den Kinesiske mur.

Videnskab
Foto: Privat
Foto: Privat
Mens den Kinesiske mur i Kina ofte er omtalt som den eneste menneskeskabte struktur synlig fra rummet, afslører ny indsigt en anden mere overraskende konstruktion, som kan ses med det blotte øje fra jordens kredsløb.

Lige nu læser andre også

Det har længe været en populær forestilling, at den kinesiske mur er så kolossal, at den kan ses fra rummet med det blotte øje. Dette romantiske billede har imidlertid vist sig at være mere myte end virkelighed.

Astronauter fra den Internationale Rumstation (ISS) har bekræftet, at selv så monumental en struktur som den kinesiske mur forsvinder i jordens landskab, når man betragter dem fra rummet uden hjælpemidler.

Dette hav lyser op

Det, der derimod klart kan ses fra rummet, er det såkaldte Plastikhav i Almería-provinsen i Spanien.

Dette område, rigt på landbrug og innovation, er hjemsted for et vidtstrakt område af drivhuse, hvis reflekterende overflader danner et imponerende skue, når de observeres fra oven. Ifølge eksperter fra Astrorural kan denne unikke menneskeskabte struktur nemt identificeres uden brug af optisk forstørrelse.

Foto: Privat

Plastikhavet, som fik sit navn på grund af den massive koncentration af drivhuse, er et vidne til menneskelig opfindsomhed og tilpasningsevne. Regionen, som ligger nær byer som El Ejido og Roquetas del Mar, er blevet et centralt knudepunkt for landbrugsproduktion i Europa, hvor der dyrkes alt fra tomater til meloner.

Plastikhavet opstod i 1960'erne, da spanske landmænd begyndte at eksperimentere med plastikdrivhuse for at beskytte deres afgrøder mod de ødelæggende effekter af vind og jordens salinitet.

Denne innovation muliggjorde helårsdyrkning, hvilket revolutionerede landbrugspraksis i området og gjorde det muligt at dyrke afgrøder uafhængigt af sæsonbetingelser.

Anbefalet til dig