Jagten på hemmeligheden bag lang levetid har optaget forskere i årtier, og nogle af de vigtigste indsigter kommer fra naturen selv.
Et eksempel er kæmpeskildpadden Jonathan, der menes at være født i 1832 og muligvis er over 200 år gammel. Trods sin alder er Jonathan stadig glad for at ligge i solen og lytte til omgivelserne.
Men selv om skildpadder lever længe, overgås de af en anden skabning fra havets dyb.
Havets hemmeligheder
Grønlandshajer svømmer langsomt i de kolde dybder af Atlanterhavet og Arktis. Disse hajer kan leve over 400 år, og nogle af dem har levet siden kolonitiden, skriver den portugisiske udgave af CNN.
Forskere har kortlagt hajernes unikke genetik og mener, at deres lange levetid skyldes genetiske egenskaber, som måske kan bruges til at forlænge menneskers levetid.
Gåder fra rummet
Meteoritten 'Black Beauty' blev fundet i Sahara i 2011 og har givet indblik i Mars' historie. Et mineral i meteoritten har afsløret spor af vand fra 4,45 milliarder år siden, hvilket indikerer, at der kan have været varme kilder på planeten.
Samtidig er roveren Perseverance klatret op ad en skråning i Jezero-krateret, hvor den har fundet en zebra-mønstret klippe, som kan afsløre mere om Mars' fortid.
Naturens vidundere
De karakteristiske monark-sommerfugle er truet af pesticider, tab af levesteder og klimaforandringer. Den amerikanske regering overvejer at føje dem til listen over truede arter for at sikre beskyttelse af disse vigtige bestøvere.
Mystiske væsner
I juli drev en mystisk skabning i land i New Zealand. Eksperter har bekræftet, at det er en sjælden hval, og at der er tale om en næsten mytisk art, der sjældent ses i live. Undersøgelser af kroppen har givet ny indsigt i denne gådefulde hvalart.
Familiebånd
DNA-analyser af knogler fundet i en tysk grotte afslørede, at de tilhørte en familie med neandertal-forfædre, som levede for 45.000 år siden. Fundet viser, at homo sapiens og neandertalere krydsede spor for over 1.500 år siden og fik afkom.
Forskningen afslørede også en hidtil ukendt gren på menneskets stamtræ.