Nyt studie overrasker: Sådan bliver dine børn påvirket

14/2/23 12:13

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Et nyt studie har undersøgt skærmtid hos børn

I en tid hvor TV, IPads og computerskærme er blevet en del af opdragelsen, har der eksisteret meget debat om deres effekt på børn og unge.

Og nu er de første resultater kommet frem.

Ekstra Bladet har historien om en grundig undersøgelse, hvor skærmtid på helt små børn bliver grundet vurderet.

Og resultatet er ikke lovende.

Forskere fra National University of Singapore har nemlig vurderet, at skærme foran helt små børn har senfølger på dem, når de bliver ældre.

Blot to timer foran skærmene kan føre til spædbørns svækkede kognitive evner. Konsekvenser som dårligere hukommelse, koncentrationsbesvær og problemer med tilpasning bliver vurderet som værende accelererende.

Undersøgelsen er blevet foretaget på 437 etårige børn, der blev undersøgt igen da de var henholdsvis 18 måneder og ni år gamle.

Albert Gjedde, der er hjerneforsker og professor på Københavns Universitet, vurderer at børnenes tilgang til skærmene skyldes forældrenes opdragelsesrutiner.


“Jeg kunne forestille mig, at de, der stikker deres børn en skærm i etårsalderen, det er nogle forældre, som måske stiller færre krav til deres børn eller måske er mindre interesserede i deres børn” uddyber professoren, der kalder resultaterne “chokerende”.