Størrelsen på din finger kan afsløre om du spiser en burger eller salat

01/02/2021

Nicolai Busekist

Et nyt skandinavisk studie har vist, at længden på dine fingre har indflydelse på dine madvalg.

Mest læste i dag

Længden af en persons fingre kan afsløre, hvorvidt vedkommende er mest tilbøjelig til at bestille 'maskulin' mad såsom en burger eller 'feminin' mad såsom salat. Det hævder et nyt studie, ifølge Daily Mail.

Forskerne har kigget på folks 2D:4D-cifferforhold, hvilket er forskellen i længden mellem pegefingeren og ringfingeren, og hvordan dette relaterer sig til deres valg af mad. 

Et lavere 2D:4D-cifferforhold (at have en længere ringfinger end pegefinder) siges at indikere en høj eksponering af testosteron i livmoderen, hvorfor der antyder maskulinitet.

I studiets eksperimenter foretog sultne mennesker med lave cifferforhold mere maskuline valg af mad - uanset om de faktisk var mænd eller kvinder. 

Flere har kritiseret 2D:4D-cifferforholdet for manglende pålidelighed, men denne undersøgelse antyder dog, at det er forbundet med valg af mad, der typisk opfattes som enten maskulint eller feminint. 

Studiet, der er foretaget af Universitetet i Agder, fandt ud af, at folk med ens størrelse pegefinger og ringfinger var mere tilbøjelige til at vælge fra det maskuline afsnit, som bestod af burgere, bøffer, Coca-Cola, hummer og hård spiritus. 

Folk med længere pegefinger valgte derimod fra det feminine afsnit, som omfattede blandt andet salater, Coca-Cola Light, hvidvin samt rejer. 

Når folk var sultne, første maskuline cifferforhold til maskuline madvalg, ifølge studiet. Denne effekt var dog kun gældende, når folk var sultne. 2D:4D-cifferforholdet forudsagde derfor ikke, hvordan mætte folk valgte mad.

Overordnet set antyder denne undersøgelse, at der er en bredere sammenhæng mellem prænatal testosteroneksponering og vores spisevaner som voksne.

"Denne forskning hjælper os med at forstå, om kropslige signaler, der er knyttet til kønshormoneksponering, kan være forbundet med vores madpræferencer," sagde professor Tobias Otterbring fra Universitet i Agder i Norge. 

Anbefalet til dig