Flyt én tændstik for at få ligningen til at gå op: Du er skarp, hvis du kan gøre det på 30 sekunder

Af: Lucas Andreas

|

15/04/2024

Foto: Youtube /  Simply Logical
Foto: Youtube / Simply Logical
Kan du løse den?

Mest læste i dag

Tændstikpuslespil har længe været en favorit blandt dem, der nyder at stimulere deres hjerne med hurtige og kreative udfordringer. Disse gåder kræver ikke blot logisk tænkning, men også evnen til at se nye løsninger i tilsyneladende enkle problemer.

En populær variant af disse udfordringer involverer omarrangering af tændstikker for at korrigere en matematisk ligning – en opgave, der skal løses på blot 30 sekunder.

En sådan udfordring præsenterer ligningen 1+2=8, en åbenlyst forkert påstand, der skal rettes ved at flytte blot en enkelt tændstik.

"Det handler om at tænke ud af boksen og under pres, hvilket virkelig tester både din kreativitet og din evne til hurtigt at løse problemer," forklarer en puslespilentusiast. Dette puslespil er ikke kun en test af matematiske færdigheder men også en øvelse i hurtig tænkning og præcision.

Kan du løse den?

Svaret

Løsningen på dette spændende lille hovedbrud er både enkel og opfindsom. Ved at tage den nederste venstre lodrette tændstik fra tallet 8 og omplacere den til at danne en streg ved siden af 1, transformerer løsningen 8'eren til et 9-tal og 1'eren til et 7-tal, hvilket gør ligningen til 7+2=9 - en korrekt og logisk løsning.

At deltage i sådanne tændstikpuslespil kan være mere end bare underholdning. "De er en fremragende måde at holde hjernen skarp og aktiv," siger en kognitiv forsker. Regelmæssig mental udfordring som denne kan forbedre hukommelse, koncentration og generel kognitiv fleksibilitet. Desuden er disse gåder en god måde at tage en pause fra hverdagens digitale overstimulering og give hjernen en meget-needed mental "workout."

Foto: Youtube / Simply Logical

Anbefalet til dig