Gæsterne er på vej, og drikkevarerne står stadig lune.
Det kan ske for selv den bedste, men faktisk er løbet ikke kørt endnu.
Der findes nemlig en metode, som kan sikre dig kolde drikkevarer på næsten ingen tid - og du skal blot bruge et par ting, du nok allerede har i køkkenet.
Sådan skriver mediet Mens Health.
Metoden med is, vand og salt
Først og fremmest skal du finde en rummelig beholder frem. Det kan være alt fra en spand til et mindre bassin,
Fyld den med is og tilsæt derefter vand, så al isen er dækket til. Når det er gjort, skal saltet tilføjes, og her er både bordsalt og groft salt godkendt.
Placer derefter drikkevarerne i blandingen, og lad dem ligge i fem til 15 minutter. En let omrøring undervejs kan forkorte processen yderligere.
Hvorfor det virker?
Når salt tilsættes vand, sænkes frysepunktet, hvilket gør det muligt at opnå en lavere temperatur end nul grader, uden at blandingen fryser til is.
Den ekstra kulde omfavner emballagen og køler dem ned på rekordtid.
Forsøg har vist, at metoden kan sænke temperaturen på en øl fra 20 grader til cirka 1,5 grader på blot en halv time.
Alternativer med mindre effekt
En anden metode er at pakke flasker og dåser ind i fugtigt papir og smide dem i fryseren.
Det kan forkorte køletiden, men risikoen for at glemme drikken er der - og det kan ende helt galt.
At lægge drikken i isvand uden salt er også en fin metode, men processen tager længere tid, da temperaturen ikke kommer lige så langt ned.