Airfryeren bliver kun mere og mere populær som tiden går.
Maskinen, som har til formål at være et hurtigere og sundere alternativ til en ovn, er efterhånden ved at være fast inventar i de danske hjem.
Men hvor meget sparer man egentlig på elregningen ved at bruge denne moderne gadget?
Det giver Lad Bible svaret på.
Besparelse versus omkostninger
Forbrugerorganisationen 'Which?' har undersøgt, hvor meget man kan spare ved at bruge en airfryer i stedet for en almindelig ovn.
Resultaterne viser, at besparelserne er overraskende små.
"Hvis du laver mad til en person og bruger airfryeren til fire måltider med kyllingebryst om ugen i stedet for en ovn, vil din årlige besparelse være mindre end 200 kroner," lyder det fra 'Which?'.
Med andre ord betyder det, at det ville tage fire år at gøre en investering på 800 kroner, som en fin airfryer koster, rentabel.
Det er tæt på det samme, når man laver måltider til en familie.
"Du skal lave 1.026 måltider for at gøre et køb på 800 kroner rentabelt. Hvis du bruger airfryeren hver dag, tager det næsten tre år at gå i nul," skriver 'Which?'.
Fordele og ulemper
Airfryere er også markedsført som en hurtigere måde at lave mad på, men besparelsen lyder årligt på 'kun' 13 timer.
"Hvis du ser på en airfryer som løsningen på dine energiregninger, skal du desværre vente længe, før den oprindelige omkostning gør det værd," konkluderer 'Which?'.
Forbrugerne opfordres derfor til at overveje deres køkkenbehov og potentielle besparelser, før de investerer i den moderne maskine.