Kongehuse er ofte forbundet med storslåede traditioner, overdådige paladser og betydelig rigdom.
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at det danske kongehus for længst er forbi sin storhedstid på det punkt, men sådan er det ikke for alle royale familier.
I Saudi-Arabien overgår den kongelige familie langt de fleste andre med en nettoformue, der kan måle sig med en hel nations økonomi.
Det skriver Express.
House of Saud, der har regeret Saudi-Arabien siden 1932, er verdens rigeste royale familie med en anslået formue på hele 1,4 billioner dollars, svarende til næsten 10 billioner kroner (9800 milliarder, red).
Til sammenligning har verdens rigeste mand, Elon Musk, en formue på 2,2 billioner DKK, mens Bill Gates ligger på 710 milliarder DKK.
Familien, som består af omkring 15.000 medlemmer, har deres rigdom forankret i regionens enorme olieforekomster.
En stor del af formuen kontrolleres af cirka 2.000 familiemedlemmer, herunder kong Salman bin Abdulaziz Al Saud og hans søn og tronfølger, Mohammed bin Salman, også kendt som MBS.
Sidstnævnte ses af mange som landets reelle leder.
Den økonomiske magt har ført til ekstravagante investeringer, herunder køb af nogle af verdens mest eksklusive ejendomme og kunstværker. Blandt disse er det berømte Chateau Louis XIV i Frankrig, som MBS købte for 2 milliarder kroner, og Leonardo da Vincis maleri "Salvator Mundi", der blev erhvervet for 3 milliarder kroner.
Hertil kommer en yacht til en værdi af 3,4 milliarder kroner – småpenge i forhold til familiens samlede rigdom.
Siden det Osmanniske Riges fald har monarkier i Mellemøsten oplevet en eksponentiel vækst i både magt og rigdom, især Golf-staterne.