DMI melder ud: Nu sker det endelig

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu skal borgerne gøre sig klar på et vejrskifte.

Mest læste i dag

Efter gårsdagens voldsomme regnvejr får Danmark nu en kortvarig pause fra nedbør, men det er kun en stakket frist. Ifølge DMI's vagthavende meteorolog, Klaus Larsen, venter der allerede i dag nye udfordringer, og i morgen kan landet blive klædt i hvidt.

"Fra sidst på eftermiddagen bevæger et større regnområde sig ind over Danmark fra sydvest og kan flere steder blive ret kraftig. Det ser dog ud til, at den nordligste del af landet slipper for regn i denne omgang," advarer Klaus Larsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Den kommende front der nærmer sig, kan torsdag føre til vinterlige forhold og trafikale udfordringer.

"Kombinationen af ret kraftig nedbør og en kølig luft fra nordøst kan torsdag morgen og formiddag få nedbøren til at gå over i slud eller tøsne. Det ser ud til, at der kan falde en del millimeter hvidlig nedbør, og dermed er der udsigt til sjappede og lokalt glatte veje." uddyber Klaus Larsen.

Onsdag forventes også at være kølig med temperaturer mellem tre og syv grader og en svag til jævn nordlig vind. Dagen vil starte med lidt eller nogen sol, men i løbet af eftermiddagen rammer fronten Danmark fra sydøst med overskyet vejr og en del regn.

Meteorologen påpeger, at allerede i dag er der risiko for glatte veje i Nordvestjylland som et forvarsel om, hvad der venter landet i morgen.

Danskerne opfordres til at følge vejrmeldingerne nøje og tage forholdsregler, da vintervejret gør sit indtog.

Anbefalet til dig