Forøget indsats fra politiet efter påsatte brande i Slagelse

16/10/2018

Kasper

112
Igennem den seneste uges tid har der været flere påsatte brande i de særligt udsatte boligområder i Slagelse Kommune, dvs. i Ringparken i Slagelse og på Motalavej i Korsør.

Mest læste i dag

Senest blev der lørdag sat ild i en bil, der var parkeret på Kierulffsvej i Slagelse, og ilden spredte sig efterfølgende til yderligere to biler. Lørdag aften blev der antændt en knallert i et skur på Kierulffsvej.

De to boligområder har i forvejen stort fokus fra politiet, som har afsat særlige ressourcer til det opsøgende og forebyggende daglige arbejde i kvartererne. Imidlertid får de seneste ildspåsættelser politiet til at øge den synlige tilstedeværelse. Det sker ikke mindst for at sikre, at borgerne kan færdes trygt i områderne, men naturligvis også for at forebygge yderligere tilfælde af hærværk.

Indsatsen sker i øvrigt i tæt samarbejde med Slagelse Kommune og boligselskaberne i de to områder, og ligger i forlængelse af den boligsociale beredskabsplan, der er udarbejdet for perioden 2017-2021.

- Det er et kerneområde for politiet at sikre orden og sikkerhed, og vi håber med de seneste tiltag at kunne dæmme op for den utryghedsskabende adfærd, som enkelte uheldige elementer står bag. Vi har samtidig en palet af præventive indsatser, som vi kan bringe i spil, ligesom vi også benytter os af muligheden for at give den enkelte urostifter et forbud mod at opholde sig i et bestemt område, fortæller politiinspektør Thorkild Steen Jensen.

Politiet opfordrer samtidig beboerne i de berørte boligkvarterer til at være ekstra opmærksom på personer, der enten opfører sig mistænkeligt eller optræder frembrusende. Opfordringen går også på at rette henvendelse til politiet på tlf. 1-1-4 med evt. oplysninger og iagttagelser.

Evt. spørgsmål kan rettes til politiinspektør Thorkild Steen Jensen på tlf. 4138 6351.

Anbefalet til dig